Spør Rikke om hud #1 Om de forskjellige hudtypene + Svar!

 

Generelt om huden vår

Vi har fire forskjellige Hudtyper. Hudtypen vår er genetisk. Naturlig utvikling/endring vil finne sted i huden fra vi er spedbarn, men hudtypen vi har i voksen alder er konstant! 

 Det er derimot noe som også heter hudtilstander som gjør at vi i perioder i livet ser endringer i huden vår, en hudtilstand er ikke konstant. 

Forskjellen på hudtype kontra hudtilstand er:

Hudtype: bestemmes av talgproduksjonen(hudens egen smøring)

Hudtilstand: bestemmes av andre faktorer(for eksempel soling, røyking, dehydrert etc.)hudtilstanden har ingen ting med talgproduksjonen å gjøre.

Hudtypene våre

 

Normal hud: 

-kan ha noen få store porer i kinn, svært få sorte prikker (komedoner som det heter på fagspråket) i T-sonen(ikke i kinn). Normal talgproduksjon, altså at huden klarer å opprettholde sin egen smøring. Små fine porer.

-En normal hud trenger stort sett bare vedlikehold i form av fuktighet, rens, solfaktor og lett peeling.

 

Tørr hud:

-Lav talgproduskjon gjør at huden ikke blir smurt. Nesten usynlige porer. Huden føles stram ut. Har lett for å klø og se litt rødlig ut. En tørr hud har mikroskopiske sprekker og den kan føre til at mikroorganismer trenger ned å skaper urenheter pluss at fuktigheten fordamper. Tørr hud er mer utsatt for eksem. Ingen sorte prikker. Man får raskere rynger av tørr hud. Huden kan ofte se litt tynn ut samt at den har lett for å være sensitiv.

-En tørr hud trenger å bli tilført fett og fuktighet. Beskyttelse mot varme og kulde, antioksidanter og beroligende produkter. Det kan også være smart og bruke produkter som forebygger aldring.

 

Fet hud:

-For høy talgproduskjon, store porer, kan ofte ha akne, sorte prikker, blank og skinnende., tykk og gusten. Graden av fethet kan variere noe.

- En fet hud trenger å få redusert talg Prod. Bruk lette produkter som bare tilfører fukt og ikke fett. Velg produkter med antibakterielle ingredienser. Peeling. Hvis du har akne velg også noe med beroligende ingredienser. Det kan også være en fordel å øke blod og lymfesirkulasjonen siden dette kvitter seg med avfallsstoffer som fett.

Kombinert hud:

-dette er en blandingshud. Den har normale, tørre og lettere fete partier. Ofte en fet T-sone og tørre/normale kinn. Men husk at det kan være motsatt også.

- en kombinert hud trenger forskjellige behandlinger for ulike behov. Bruk for eksempel produkter for fet hud i dine fete partier, produkter for tørr hud i di tørre osv.

 

Hudtilstander

Fuktighetsfattighud= mangler vann/ikke fett. Alle hudtyper kan bli fuktighetsfattig. Grovere flass.fine linjer som forsvinner når man tilfører fukt. Føles stram.

Akne hud=hudtilstand med tilstopninger. Sorte prikke(komedoner), under huden kviser(papler), kviser med gul tupp(pustler).

Sensitiv hud=rødmer lett, utvidede kapillærer(små røde blodårer som ser ut som rødt spindelvev), sart og ofte tynn hud. Ofte på personer med rødt hår og fregner. Kan reagere på friksjon, varme, produkter og sterk mat.

Pigmentert hud= 2 typer: hyperpigmentering som er brune partier og hypopigmenetering som er hvite partier.

Solskadet hud= Grovporet, grå, gusten, slapp, pløsete. Pigmentflekker, sorte prikker og talgklumper(særlig ved øyepartiet).

Gode rutiner å ha:

Vask morgen og kveld med produkter som er egnet for din hudtype. Husk på at det er om mellom 22-04 huden fornyer seg og det derfor er viktig å vaske bort skit å møkk som kommer ut av huden om natten. Dag/natt krem. Evt Øye krem. Peeling ca 2 ganger i uken, Samme med masker. Velg produkter som inneholder mest mulig naturlige ingredienser. Drikk masse vann å spise balansert og sunnt.

Merker jeg anbefaler:

Decleor, Loccitane, Matis, MD formulations, The Bodyshop.

 

SPØRSMÅL


Jeg er 14 år, og huden min er ganske ille. Har ekstrem akne på ryggen, og småkviser i nesten hele ansiktet. Disse småkvisene har kommet veldig plutselig, og jeg er usikker på hva som har forårsaket det. Jeg har også fet hud, men av og til blir den ganske tørr òg. Jeg bruker kun mineralsminke, men ikke hver dag.
 Hvordan kan jeg forbedre huden min? Vet du om noen produkter som passer for meg? Tenker å prøve MD formulations, hva tror du om det?
 Og jeg skal til syden i sommer, og har hørt delte meninger om hva sola gjør for akne-hud. Har hørt at det tørker inn og blir borte, og at det tørker inn, men kommer tilbake værre. Er det noe svar på det? Og hvordan kan jeg isåfall forhindre at huden min blir værre? :-)


Svar: Jeg vil nok først og fremt tro at dette med kviser i både ansikt og på rygg kommer av alderen din og alle hormonene som fyker rundt i kroppen.  Og etter hvert som du blir litt eldre vil nok dette forbedre seg av seg selv. Men i mellom tiden kan du huske på at huden på ryggen er den samme som i ansiktet og at Prod. Du bruker i ansiktet kan du også bruke der. MD er flotte produkter så jeg anbefaler deg helt klart og prøve ut disse. Bruk malen på hudtypene over til å finne ut hvem hudtype du er å velg produkter fra md etter resultatet.  Mineralsminke er bra, har mest erfaring med id sminke. Husk også på at du ikke skal klemme kviser med mindre det er hvit tupp på di. Klemmer man di før di er `` klare`` sprer di seg under huden og du vil bare få fler. Jeg vil også anbefale deg og bruke en peeling på både ansikt og rygg. Drikk også mye vann! Og for all del hva du gjør ikke sol huden med akne/kviser, da vil du ende opp med røde arr og en fortykket hud. Bruk høy faktor på disse stedene eller unngå sol på di helt!

 

Kan du anbefale en god dag krem med sol faktor i? fikk mye kviser av vanlig solkrem :O


Svar: L`occitane har en veldig god en : 

              Creme protectrice SPF20. Jeg bruker selv denne nå på sommeren og er stor fornøyd. Den er tjukk i konsistensen og veldig drøy. Den er litt dyr,men du får valutta for pengene dine. Prisen ligger på ca 3-400 kr.

 

Hei! Jeg har ekstremt fet hud, og syns jeg har testet alt i hytt og pine. For å temme produksjonen av olje, hvilke produkter vil du anbefale?


Svar: hei fet hud kan være litt vanskelig behandle. Har man en fet hud så må man dessverre innfinne seg med at den aldri komme til og bli noe annet,men det er helt klart mye å gjøre. Jeg har hørt mye bra om Matis sine produkter for fet hud. Rens og peeling: purifying gel Sebo.reg.komplex & AHA. Serum : Intense purity serum Sebo.reg.komplex & AHA. Dag/nattkrem: shine control purifying care Sebo reg.Komplex & AHA. Mandarin paste ``sos krem`` Kaolin & mandarin.

 Hvis du har prøvd disse og di ikke fungerte bra på deg så har jeg noen andre tips til hva du kan se etter på jakt etter bra produkter. Se etter ingredienser som ylang ylang, Trollhassel, Aloe Vera, Citric acid, kamfer, Kaolin, Lavendel, Rosmarin, Sink, Tea tree, AHA.  Husk også at di ingrediensene som står først er di det er mest av i produktet! Så hvis Tea tree for eksempel. Står langt ned på listen så er det nok ikke et godt kjøp.

 

Jeg er en jente på snart 15 år som sliter med veldig tørr hud i fjeset og når jeg tar på foundation setter den seg bare i de tørre flekkene - har du noen tips til en krem jeg kan påføre før sminke for at sminken ikke setter seg der hvor jeg er tørr??


Svar: jeg vil heller anbefale deg en god peeling som fjerner di døde hudcellene(flasset). Etter peelingen kan du bruke en god krem.

Peeling: the body shop Vitamin C Microdermabraision. Masser i lette sirkelbevegelser på fuktet hud.

Krem: the body shop Vitamin E moisture cream. Påfør etter peeling før sminke.

 

Hei å hå..
Jeg lurer bare på om du vet noe om å vokse huden selv, er det farlig for huden og kan det gi skader?
Sliter litt med røde prikker av og tilpå beina, ike sånne man får etter å ha barbert dem, men mer som en allergisk reaksjon.. men jeg har tatt sånn allergi test og jeg er ikke alergisk, kan det være et hudproblem av noe slag ?


Svar: heeisan all voksing kan i teorien gi skader ,men hjemme voksing fra veet for eksempel er såpas langt fra voksing hos hudpleier at det skal nok mye til for å skade huden. Den største ``vokse skaden`` er at man ikke fikserer huden bra nok (strammer huden) før man drar av stripsen slik at man drar med litt av huden og kan få blåmerker, i verste fall et lite sår. Det andre er at det kan inneholde ingredienser som man ikke tåler. Når man drar ut hår så følger ofte roten med, vært hår er feste til sin egen lille hårreise muskel. Di røde er prikkene er rett og slett litt blod fra der håret er revet vekk fra muskelen. Noen blør lettere en andre ,derfor varierer mengden fra person til person.


Kjære Rikke :)

Den siste tiden har huden mitt blitt fryktelig oljete. Jeg bestemte meg for å investere i produkter som kostet litt og som jeg hadde hørt mye bra om. Det har hjulpet mye, men kunne tenkt meg tips om noe jeg kan gjøre/bruke for å få fart på løsningen på problemet.

Jeg renser huden min hver morgen og kveld.

På morgenen bruker jeg:

Decleor Aroma Cleanse Foaming Cleanser

Decleor Aroma Cleanse Matifying Lotion

Decleor Arome Purete Matt Finish Skin Fluid

På kvelden bruker jeg det samme, men moisturiseren blir byttet ut med Decleor Aroma Night Regenerating Beauty Cream.

Sliter fortsatt med litt oljete hud på nesen (men ikke så ille som det var) og sorte prikker. Det er fryktelig irriterende når huden ellers i ansiktet er mye bedre. Noen tips for en endelig løsning på problemet?


Svar: det høres ut som du gjør alt riktig. Men du må huske på at hvis du har en fet hudtype så har du det, det er da urealistisk for deg å tro at huden din skal se ut som for eksempel en normal hud ville gjort. Hudtypen er som sagt konstant. I og med at du har sett forbedring kan det være mulig at dette er så bra huden din kommer til å bli. Men du kan helt klart dra fordel av å bruke en lett peeling

 

Når jeg barberer meg under armene får jeg røde vonde prikker under armene, hva kan jeg gjøre for og ikke få det?


Svar: du kan med fordel ta en peeling og massere under armene før barbering. Pass på at du skifter barberbladet ofte og at det er rent når du barberer.  Etter barberingen kan du bruke en antibakterielt gel eller krem som for eksempel:  Vanish PFB for ingrown hairs,waxing/Razor Bumps,Razor Burn.

 

Denne kan du også bruke i bikinilinjen.

 


Er det lurt å presse ut den "guggen" som er inni kvisene, får du flere kviser av det?


svar: Man skal bare klemme på kviser som det er hvit tupp på. Hvis du klemmer for lenge kommer det litt gjennomsiktig væske og så blod. Dette er ikke bra for huden, Så stopp mens det enda kommer ut hvitt puss. En stor feil mange gjør er å klemme på di kvisene som er under huden. Di store vonde. Problemet med dette er at di ikke har noen åpning så pusset vil i stedet eksplodere under huden å danne nye kviser, altså du sprer problemet! Når det kommer til sorte prikker eller hudormer som mange kaller det, så er den beste måten å fjerne disse på ved å skrape di bort med neglen, kan også prøve å klemme lett på di! 

NB! For å unngå vevskade på huden ved ut klemming anbefales det å ta en varm dusj før du begynner å klemme. Da er nemlig talgen oppmyket og du får pusset lettere ut:D huden er også ren å det hindrer at uønskete bakterier kommer å gjør det verre.


Som folk har skrevet før; hvordan fjerner man hudorm? Har det rett ved nesevingen og mellom underleppa og haka. Har
 Så lurer jeg på såkalt "appelsinhud". Har hatt det i mange år på halve overarmen og begynner å få det på skuldrene, er nervøs for at det skal spre seg på ryggen. What to do?
 Har røde flekker bla. i pannen, etter klemte hudorm som jeg ikke kan kjenne men bare se. har så å si superglatt hud i hele ansiktet osv. men de røde flekkene plager meg. (Bruker aldri sminke, bare på fest :) Men har du noe tips i mot dette?
 Sist; så har jeg noen nupper på kjeven ved øret, hvordan fjerner jeg det


Svar: for fjerning av hudorm se på svaret over når det kommer til denne fryktede appelsinhuden eller cellulitter som det heter. Så er det ikke så mange måter å få bort denne på. Selv di slankeste av jenter har det. Fettet sitter sammen av et nett. Dette nettet er veldig skjørt og det hender at noen bindinger ryker i dette nettet. Som gjør at fettet buler ut gjennom hullene. Det går ikke an å reparere disse. MEEN man har sett at massasje har god forbedrende effekt på cellulitter. En annen ting å se på er vekt? Jo mindre fett man har jo mindre vil jo også bule ut gjennom hullene.

De røde flekkende er som du sier pga. å ha klemt ut hudormen. Prøvd å ta en varm dusj før du klemmer, du kan også ta en kald klut etter ut klemmingen for å roe ned området. Når det kommer til nuppene du snakker om må jeg nesten ha litt mer å gå på for å kunne vite hva det er!

 

 Til slutt vil jeg bare si at det er en del spørsmål som ikke ble med, det er enten fordi det står for lite info i spørsmålet, for dårlig forklart for eksempel. Jeg trenger også alderen din for å kunne vite hva som evt. ligger bak problemene. En annen grunn til at ikke ditt spørsmål ble med kan være at det er mange som like, å at jeg da velger et av di som ligner  en annen grunn er at jeg øverst har skrevet litt generelt om hud så svaret på spørsmålet ditt kan du kanskje få ved å lese gjennom det! Jeg tar gjerne i mot konstruktiv kritikk(med to streker under konstruktiv).  Så håper jeg dere ble litt klokere:D

Rikke Lilleseth<3

 

HUSK OG MELDE DEG PÅ KONKURRANSEN MIN HER HVOR DU KAN VINNE PRODUKTER FRA BLANDT ANNET TOO FACED, KORRES, OROFLUIDO, STILA +++

 

 

 

 

 

   

loccigirl
23.06.2012, 17:19
Interessant! Syns du jeg har problemer med huden? http://jsfiddle.net/drqNC/2/embedded/result/

Joachim
23.06.2012, 17:27 , URL: http://www.beundringsverdig.blogg.no
fin blogg det her :). Dette kan du ser det ut som :)

Ta en titt, og legge igjen en kommentar ;-)?

Merethe
23.06.2012, 17:54 , URL: http://merethebr.blogg.no/
Mye nyttig fakta! :-)

Oda
23.06.2012, 21:29 , URL: http://frutto.blogg.no
Supert! men innlegget var ganske rotete og uoversiktlig, noe å tenke på til neste gang :)

Lisa Lilleseth
23.06.2012, 22:53 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Frutto: Ok. Hva var uoversiktelig? Syntes jeg hadde skilt ganske godt mellom hva som var spørsmål og hva som var svar men..

Tale
23.06.2012, 23:52
Takk for at du svarte meg! (Det første du svarte på i innlegget her)

Men søsteren min og mamma har hatt samme problem som meg, og de har solet seg en del og sånt - og de har faktisk ikke noe arr eller noe den dag i dag.

Pappa og broren min, som også har samme problemet, har aldri solet seg og de har massemasse arr. Det er dette som gjør meg veldig usikker!

Men tusen takk igjen! :D Jeg skal kjøpe noen produkter fra MD formulations når jeg kommer hjem fra syden!

Trine
30.06.2012, 02:29
kan du ha enda en video med rikke? der dere gir tips eller noe lignende :)?

Lisa Lilleseth
30.06.2012, 12:36 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Trine: Rikke vil ikke være med i flere videoer desverre.

Trine
30.06.2012, 19:07
okei :) men hvis du har noen tips, kan ikke du ha en video om det? ( hvis det ikke kommer i veien for malingen da) :)

Maren
01.07.2012, 17:54
Lurer på noe::

Jeg bruker en cleanser fra "Acnicyl" eller noe, den skal motvirke og forebygge kviser og uren hud, fokuserer denne i T-sonen, siden det er der jeg får kviser/uren hud.

Jeg synes selv at den ikke gjør noe for min hud, har du noen produkter å anbefale?

Jeg er forresten 12 år. Håper på svar :D

Klem Maren ♥

Oda
02.07.2012, 20:10 , URL: http://frutto.blogg.no
Nå føler jeg meg slem men, i mine øyne hadde det vært bedre med spørsmål i fet skrift og svar i vanlig eller noe slikt. Er skriften her mindre enn vanlig eller er det bare meg? Likte "generelt om huden" layouten godt :)

Lisa Lilleseth
02.07.2012, 20:23 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Frutto: Ok. Det virker som om noen med windows har problemer med og lese innleggene mine, jeg har safari så kan være det. Beklager dette. Jeg har bestilt nytt design som kommer iløpet av noen uker, håper det blir bedre da. Også er det ikke Rikke sin feil da, må bare påpeke det :) Kkonstruktiv kritikk er såklart bra.

Ingrid
18.08.2012, 00:03
Hei! :) eelsker bloggen din!

Jeg har masse kviser i pannen, haken, og litt på kinnene

Har lest innlegge mange ganger, men har null annelse kordan hud type jeg har :(

jeg har masse kviser i pannen, litt på haken.

tørr på kinnene, og oljete rundt nesen og litt i pannen.

hilsen ingrid på 13 år <3

anonym
20.08.2012, 01:02
Hei. Jeg er en jente på 18. og har veldig mye urenheter på ansiktet. Jeg brukte Andrea ansiktsbleking, og huden min har på en måte sprukket opp, den kjennes hard og vond, kan det være på grunn av den blekingen? Jeg fulgte bruksanvisningen, jeg ble veldig fort rød (det er ikke første gangen jeg bruker den), og jeg pleide ikke å blir så rød før, kan det være at jeg gikk ut i sola? fordi jeg begynte å kjenne det når jeg kom meg hjem? Kan du anbefale meg en annen blekingskrem for huden min?

Thea
06.01.2013, 21:19 , URL: http://thenic.blogg.no
hei jeg er en jente på 12 år som lurer på om du har en billig crem eller no som hjelper meg med å bli kvitt kviser eller en krem son at man ikke får så lett kviser av?<3333


    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:


   
Velkommen til min blogg. Jeg er ei jente på 24 år som bor på Skarnes i Hedmark. Jeg skriver stort sett om sminke og skjønnhet, men også litt om andre ting som interiør og livet mitt. Jeg skriver, deler bilder og lager videoer. Kontakt meg gjerne på lisalilleseth@gmail.comhits