Ingredienser i kosmetikk!

Jeg nevner ofte når jeg har kjøpt et produkt at "dette produktet er fri for parabener"  eller "dette produktet er fri for sulfater, mineralolje osv". Jeg får ofte spørsmål om hva alle disse tingene egentlig er og hvorfor de ikke nødvendigvis er så bra for huden vår. Istedet for å svare på 10 spørsmål daglig om disse ingrediensene så tenkte jeg det var lurt for min del og nyttig for deres del at jeg lagde et eget innlegg om alle disse ingrediensene. Jeg skal i relativt korte trekk forklare litt om vær av disse ingredisensene jeg får mest spørsmål om, og som er viktigst for meg å unngå og hvorfor.

PARABENER: Parabener finnes i nesten all kosmetikk, hudpleie, hårpleie og sminke. Spesielt i kosmetikk du finner i hyllene på matbutikken, Cubus, H&M, altså billig produkter. Parabener er vel også den ingrediensen man hører mest om i media og diverse forbruker programmer sånn som FBI ( forbrukerinspektørene, TV2 Hjelper deg osv. ). Parabener står som regel oppført i ingrediensene på produktet i fire forskjellige former, Propylparaben, butylparaben, isobutylparaben og isopropylparaben. Spesielt to av disse parabenene har vist å gi hormonforstyrrelser i dyreforsøk, spesielt da propyl og butylparabener. I Danmark foreksemel er det forbudt å tilføre parabener i produkter som skal brukes av barn under 3 år. Jeg er ganske nøye med at mine hudpleie og hårpleie produkter ikke skal inneholde parabener, men jeg er ikke helt Nazi på dette, men defintivt dess mindre parabener man får i seg jo bedre.

 

SLS/ SULFAT: Sulfat finner du ofte i produkter som skal skumme, slik som shampo, dusjsåper, dusjgeler, ansiktsrenser, badeskum og tannkremer. Ingrediensen gjør så prodkutet skummer og fjerner olje fra hud og hår. Sulfat kan tørke ut huden og skape hudirritasjoner, mange opplever også at håret blir flatt og livløst ved bruk av hårpleie produkter som inneholder denne ingrediensen. Dette er også en såklat billig ingrediens. Står listet i ingrediensene som Sodium Lauryl Sulfate. Jeg bruker ikke lenger hårpleie produkter eller hudpleie produkter som inneholder denne ingrediensen, jeg merker størst forksjell på håret mitt, det både ser og føles sunnere, har fått mer fall og glans.

Stoffet er også kreftfremkallende

MINERALOLJE:  Mineralolje er også en billig ingrediens som blir brukt mye i billig hudpleie, sminke og hårpleie. Mineraloljer har ingen aktive pleiende egenskaper, men legger seg som et lag over huden. I store mengder kan mineralolje tette talgkanalene og gi kviser, særlig om du ellers sliter med fet/ uren hud. I Tilegg vil mineralolje hindre de pleiende ingrediensene i å trekke seg inn i huden å fungere. Jeg prøver å holde meg unna mineralolje og styrer ivertfall unna hudpleie og foundations som inneholder denne ingrediensen. Jeg fikk også en infekjson i øyelokket etter jeg brukte en kremhighlighter som inneholdt mineralolje som øyenskyggebase. Mineralolje kan stå oppført som mineral oil, paraffin oil, paraffinum liquidium, parafin, petrolatum, petroleum og vaselin i ingrediensene. Vaselin er altså rein, skjær mineralolje og vil ikke gi noen som helst form for pleiende effekt på huden din.

BISMUTH:Bismuth er en ingrediens som ofte brukes i mineralmakeup, men også i vanlig sminke. I øyenskygger, leppestifter, puddere, blusher, bronzere osv. Og som er nok et billig fyllemiddel. Bismuth har en litt shine/ shimmery effekt på huden og blir også brukt av den grunn. Bismuth er faktisk giftig, nå inneholder riktig nok sminken svært små doser av dette metallet men hvorfor i all verden må sminke inneholde dette? Det er ikke alle som reagerer på denne ingrediensen, men de fleste som reagerer på det vil kjenne svak kløe eller prikkende følelse på huden. Står listet i ingredienser som Bismuth Oxycloride.  Bismuth kan også gi akne og urenheter generelt.  Personlig har jeg akkurat tilegnet meg kunnskaper om denne ingrediensen, men har aldri reagert på dette selv. jeg vil definitivt prøve og styre unna produkter som inneholder denne ingrediensen i fremtiden.

Vil du vite mer om disse ingrediensene, eller andre ingredienser så kan du jo bruke Google. Ellers kan du lese mer om dette her:

Grønn Værdag

Charlottes Urtekosmetikk

Hilde Christina 

Det finnes også apper du kan laste ned til telefonen din som scanner kosmetikk og forteller deg ingrediensene, og om produktet er trygt eller ikke. 

 

   

Jessica
03.09.2012, 21:19 , URL: http://loveankiss.blogg.no
Fint å vite. Elsker bloggen din! :)

zehra
03.09.2012, 21:52
Elsker bloggen hva heter appen<3

Madeleine Bjørnes
03.09.2012, 22:00
Jeg følger Hilde Christina også, på youtube, morsomt at hun kom opp på bloggen her :)

Frida Opland
03.09.2012, 22:18
vet du hva noen av de appene du nevte heter?:)

Ingjerd
04.09.2012, 17:54
Ja, hva heter noen av de appene ? om du vet det ? :))

Emilie smedsrud
04.09.2012, 20:46
Så på hun Camilla sin hjemmeside, og der fant jeg ut at makeupstore øyenskyggende innholdt BHA som sto var kreft fremkallende. Jeg er kun 15år gammel, og ble jo litt redd når jeg leste dette, jeg skal vel ikke bli sånn overhysterisk? Med og lese alle ingrediensene i vært produkt jeg kjøper ??? Må jo leve litt og. For jeg liker de makeupstore øyenskyggende godt, men ble jo litt urolig når det inneholder noe som kan gi meg kreft..... Men hva syntes du om the body shop?

Linn♥
08.09.2012, 22:52
Bra du skrev om dette :) Jeg kjente til parabener fra før, men ingen av de andre stoffene.. Skal prøve å styre unna produkter med disse stoffene i :) ♥


    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:


   
Velkommen til min blogg. Jeg er ei jente på 24 år som bor på Skarnes i Hedmark. Jeg skriver stort sett om sminke og skjønnhet, men også litt om andre ting som interiør og livet mitt. Jeg skriver, deler bilder og lager videoer. Kontakt meg gjerne på lisalilleseth@gmail.comhits