Bruk av neglelakk i svangerskapet

Dette innlegget er ment til dere som er gravide, planlegger å bli gravide eller rett og slett bare lurer. Det er det nemlig flere av dere som har gitt uttrykk for at dere gjør det. Det er uendelig mange ting man får beskjed om å styre unna når man er gravid, noe er bare tull mens andre ting kan det faktisk være noe i. Jeg tar bestandig det jeg får høre med en klype salt ( med mindre det kommer fra lege eller jordmor ), og undersøker mye selv før jeg tar en avgjørelse om hva som er best for meg og barnet i magen. Alle er forskjellige og har da naturlig nok forkjellige behov. Det er ikke sikkert at dette tema er aktuelt for deg. Jeg skal ikke fortelle noen hva de skal gjøre eller ikke gjøre, det er opp til vær enkelt. Jeg nevnte for en stund siden i en video et eller annet om neglelakk bruk i svangerskapet, og etter det var det flere som lurte.

Neglelakk. Noe de fleste ikke tenker over til vanlig, kanskje ikke før de blir gravide og kanskje ikke da heller. Noen bruker neglelakk en gang i skuddåret og da er jo ikke dette noe problem eller vits i å tenke noe mer over. Andre, slik som meg bruker neglelakk vær dag. Jeg har nesten bestandig neglelakk på neglene, og lakker neglene opp til flere ganger i uka. Når man utsetter seg for noe så hyppig så er det jo greit å vite om det er trygt for barnet i magen, eller ikke. Jeg har undersøkt endel rundt dette temat, og her er det jeg har funnet ut og hva jeg "gjør" eller ikke gjør nå som jeg er gravid.
Mange neglelakker inneholder blandt annet parabener, parabener er et stoff som blir tilsatt kosmetikk for å forlenge holdbarheten. Parabener har vist seg å ha en hormonforstyrrende effekt, og er forbudt i produkter til barn under 3 år blandt annet i Danmark. Jeg er ikke helt hysterisk når det kommer til parabener, men jeg styrer unna så godt jeg kan.

I tilegg inneholder mange neglelakker et stoff som heter tolulen. Nå skal du høre noe sykt: Dette stoffet er forbudt i blandt annet lim og spraymaling, men tillatt i neglelakk. Skjønn det den som kan. I EU skal det stå advarsel på neglelakker som inneholder dette stoffet. "Må ikke brukes av barn, men kan brukes av voksne". Dette sier statens forurensningstilsyn om tolulen: "har evne til å gå inn i fettvev i organismer. Det kan tas opp ved innånding eller gjennom huden. Toluen som er kommet inn i kroppen, vil i stor grad lagres og gå inn i nervesystemets fett og fettvev. Ved daglig eksponering for toluen vil stoffet oppkonsentreres i kroppen ... Toluen er reproduksjonsskadelig og spedbarn kan bli påvirket i ammeperioden"

I tilegg inneholder mange neglelakker ftalater. Ftalater (DEP ) finnes i mange skjønnhetsprodukter, spesielt i neglelakk. DEP antas å påvirke kjønnshormonene, spesielt hos guttebabyer. I 2005 ble det publisert en studie som viste at mødre som hadde blitt eksponert for store mengder ftalater igjennom svangerskapet oftere fødte sønner som hadde utviklingsfeil ved kjønnsorganene.

Ikke spesielt hyggelig lesning, jeg unngår ivertfall disse stoffene så godt jeg kan. Jeg kan ikke ingrediensene i alle typer neglelakk, men her er noen jeg har funnet ut at ikke inneholder disse stoffene: OPI, China Glaze, Essie og Deborah Lippmann. Dette er jo de merkene jeg brukte ifra før av så for meg har ikke dette vært noe stort problem eller vanskelig å styre unna. Jeg vil ikke utsette mitt barn for noen av disse stoffene som jeg puster inn da jeg lakker neglene, det skremmer meg litt og er som sagt ikke store jobben for meg å unngå. Seche Vite overlakk bruker jeg ikke under svangerskapet da den inneholder noen av disse stoffene. Mange gravide blir dessuten kvalme av neglelakklukt, og jeg må innrømme at jeg reagerer mer på lukt nå enn før og får fort vondt i hodet. Dette merker du jo selv. Det er altså ingen grunn til at jeg ikke kan lakke neglene mine nå som jeg er gravid.

Bruker du neglelakk under svangerskapet? Tenker du over noe av dette?  

15.02.2013, 12:54
de var litt skremmende å lese. jeg tenkte ikke over det før men jeg skal virkelig begynne å gjøre det nå:-)

Hanne
15.02.2013, 15:34
Hadde fint klart meg uten å lakkere negler i 9 mnd :)

hei
15.02.2013, 16:45
Jeg lurer egentlig på hva de neglelakkene dine står på i den hylla :-) og hvor har du kjøpt den tingen ♡

Maria
15.02.2013, 17:01
Syke greier.. Takk for at du tok deg tid til å lage dette innlegget! Er ikke gravid selv, men slike ting er greit å ha i bakhodet :)

15.02.2013, 17:18
Fint å vite!

kan du lage en ny neglelakk video ?

Marte Knutsen Haukeland
15.02.2013, 20:13 , URL: http://marteknutsenhaukeland.blogg.no
Veldig bra informert innlegg!

🎀Diana🎀
16.02.2013, 05:21
Nei jeg visste ikke noe om disse stoffene som finnes i neglelakk men heldigvis så har jeg ikke brukt noe særlig neglelakk for at tålte ikke lukten på dem da jeg var gravid😊 kjempe bra innlegg det var lærerikt takk for info..

Tiril
16.02.2013, 10:50
Hm.. Styr seg unna styggedom altså!

Et spørsmål: er noe på iherb som er testet på dyr eller er det ingenting?

Lisa Lilleseth
16.02.2013, 11:35 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
hei: Det er klare beholdere fra Søstrene Grene :)

Lisa Lilleseth
16.02.2013, 11:38 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Hanne: Det vil jeg da tro de fleste hadde klart om det var skadelig, men hvorfor gjøre det når man ikke må?

Marthe K. Halvorsen
16.02.2013, 22:04 , URL: http://gullivall.blogg.no
Så greit å ha i bakhodet :)

Jeg var innom lush for å høre om vanilla puff.. Og hun anbefalte ikke å ha denne som en deodorant, jeg spurte fordi jeg så den videoen fra første gang du var hos lush. Har du brukt den som det etter du kjøpte den? Og om du har det, hva syntes du? :)

Katrine
16.02.2013, 23:23
Hei!

jeg bare lurte på hvor man kan kjøpe ben nye sminke? :-)

Tonje
16.02.2013, 23:26
Det hadde vært veldig fint hvis du kunne lage en video av skoene eller om garderoben din! ♥

Ingjerd
17.02.2013, 00:23
Syns du Sigma er en bra nettside? (-:

Lisa Lilleseth
17.02.2013, 10:23 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Ingjerd: Det er en bra nettside ja, de er jo seriøse og pålitelige.

Lisa Lilleseth
17.02.2013, 10:24 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Marthe K. Halvorsen: Så rart, det var den jeg fikk anbefalt som deodorant når jeg var på LUSH. Hadde jo ikke tenkt til å kjøpe den ellers... Jeg har ikke brukt den noe særlig for det er så mye jobb.

Karoline
17.02.2013, 11:57
Jeg har tenkt til å bestille en ting fra iherb til 6 dollar ca.

Når jeg har skrevet inn adresse osv kommer det opp: ``choose an shipping metod``.

Hvem burde man velge?

Den som er 6 dollar for frakta bruker 4- 12 uker, mens de to andre er 17 dollar eller 24 dollar for 2-5 dager :)

Lisa Lilleseth
17.02.2013, 15:15 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Karoline: Jeg velger bestandig den til 6$ og det har aldri tatt mer enn 10 dager maks.

Karoline
17.02.2013, 18:12
Ok, tusen takk for hjelpen!

Klara Marie Glosli
17.02.2013, 19:32
Har du noen gang opplevd en nettside du har bestilt noe, og hvor de har svindlet deg? :)

Lisa Lilleseth
18.02.2013, 10:29 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Klara Marie Glosli: Nei, jeg handler kun fra trygge nettsider så det har aldri skjedd iløpet av de 4-5 årene jeg har bestilt over nett.

Haldis!
18.02.2013, 11:19
Hei Lisa! Jeg syns at du har den beste bloggen, i hele Norge! Jeg lærer mye av blogginga di og håper at du aldri slutter! Selv om du er gravid, lager du videoer til leserne dine. Stå på Lisa, men ikke gjør noe du ikke vil! Håper den lille jenta di blir ei prinsesse, men hvis hun arver utseende fra deg, vil hun nok bli ei prinsesse! Jeg tenkte på hva dere ville valgt til navn på lille prinsessa, og siden du sa i en video at dere ikke har bestemt dere, kunne jo jeg komme med forslag?? Jeg syntes at det hadde vert søtt om hun hadde et uvanlig navn, og enda søtere om hun het Haldis (mitt navn)! Lykke til!

meg
20.02.2013, 16:13
Du skrev feil. Da du skrev at du brukte neglelakk 'vær dag' det er 'hver dag' fordi du kan bruke 'eneste' etter 'hver'. Hver eneste dag..

meg
21.02.2013, 15:16
Kanskje jeg skrev det litt vanskelig, men det er sånn at hvis du kan sette 'eneste' etter, er det med 'hve'. Alt du ikke kan sette 'eneste' etter bli da 'vær' ;)

11.03.2013, 13:48
Hva med neglelakkene fra Elf? Hvilke over-og underlakker vil du anbefale fra disse merkene som er trygge for gravide?

Lisa Lilleseth
11.03.2013, 17:27 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Elf har jeg ikke sjekket, men det kan du jo gjøre selv. Innehodler d eikke diss eingrediensene nevnt i innlegget så er de trygge. Jeg bruker Rapi Dry overlakk fra OPI og NYX Calcium Nail Strenghtener, begge trygge.

12.03.2013, 07:31
Ser ut som de har sluttet å selge OPI på transdesign..hvor får jeg kjøpt OPI billigst på nett?

Wanja
16.03.2013, 13:15
Kan du lage en video hvor du viser hva som er skadelig for barnet når det gjelder hudpleie og hårpleie også?

Lisa Lilleseth
16.03.2013, 13:17 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Wanja: Nei. Det gjelder de samme ingrediensene som her. Man bør styre unna parabener, som jeg uansett gjorde ifra før.


    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:


   
Velkommen til min blogg. Jeg er ei jente på 24 år som bor på Skarnes i Hedmark. Jeg skriver stort sett om sminke og skjønnhet, men også litt om andre ting som interiør og livet mitt. Jeg skriver, deler bilder og lager videoer. Kontakt meg gjerne på lisalilleseth@gmail.comhits