Atopisk eksem, min erfaring

I hudpleierutine videoen min, nevnte jeg at jeg hadde atopisk eksem. Etter det har jeg motatt flere kommentarer/ mailer med spørsmål om hva slags produkter jeg bruker på eksemen min og om jeg har noen tips og råd for å bli kvitt dette problemet. Jeg har forsøkt å svare så godt jeg kan, men jeg tror det beste er å skrive litt mer utfyllende i et eget innlegg. Husk at jeg ikke er noen hudlege, så dette innlegget er kun basert på egne erfaringer og selvfølgelig råd jeg har fått av min lege. Jeg har ikke snakket så mye om akkurat dette tema før fordi jeg lenge har klart å holde eksemen min i sjakk. 

Atopisk eksem er noe man som regel blir bedre av med årene, men ikke i alle tilfeller. Man kan også gå i flere år uten å merke noe til eksemen sin. Jeg husker jeg hadde litt problemer med eksem da jeg var yngre men jeg har hatt mange, nesten eksemfrie år helt intill de 4-5 siste årene. I mitt tilfelle kommer eksemen nesten nøyaktig med minusgradene på høsten, og forsvinner på vårparten da det blir mildere/ fuktigere i lufta. Jeg kan seriøst våkne om morran og kjenne på huden min om det har vært en natt med mange minusgrader eller ikke, ganske rart men det er helt sant. Jeg er heldigvis ikke ekstremt plaget, jeg er heller ikke plaget av eksem i ansiktet. Jeg får eksem på ryggen, skuldrene og armene. Eksemen min er omtrent ikke synlig for andre, med mindre du kjenner på huden min der jeg har utbrudd. Der kjennes jeg ut som en reptil, bokstavelig talt. Huden blir hard, ru og ekstremt tørr på disse områdene, i tilegg er jeg noe plaget med kløe når det er veldig kaldt ute og veldig tørr luft.Jeg er overbevist om at grunnnen til at jeg ikke får eksem i ansiktet er fordi jeg er såpass flink til å pleie huden der, jeg bruker gode hudpleieprodukter og har en fast og streng rutine. Se min hudpleierutine for ansiktet HER.

Når det kommer til kroppen min er det også visse ting jeg har lært meg at holder eksemen sånn nogenlunde i sjakk gjennom vinteren. 

 • Unngå SLS i dusjsåper/ geler/ vasker/ ansiktsrenser. Denne ingrediensen tørker ut huden.
 • Unngå kremer/ lotions som inneholder mineralolje. Denne ingrediensen legger seg kun som et "lokk" utenpå huden og har overhodet ingen pleiende egenskaper. I tilegg hindrer denne ingrediensen andre pleiende ingredienser i å fungere/ pleie optimalt. Mineralolje gjør problemet vondt værre. Det ser bra ut når du har smørt deg, men du er like tørr dagen etter.
 • Unngå og bruke for varmt vann i dusjen da dette skaper unødig irritasjon. Venn deg til å dusje i litt kjøligere vann om du klarer.
 • Ikke bad/ dusj for mye og for lenge da vann virker uttørrende på huden. 
 • IKKE KLØ

Når det kommer til spesifikke produkter, er det et produkt jeg anbefaler over alle produkter, det er iallfall dette produktet som har hatt best effekt på meg. Decléor Aroma Night Balm!! Dette produktet kjøpte jeg jo først og fremst som nattkrem, og det er det jeg bruker den til. Dette er en veldig mykgjørende, pleiende og fuktgivende tykk balm som fungerer på det meste. Jeg begynte å smøre den på problemområdene mine og etter noen dager var eksemen nesten borte. Den beroliger og pleier. Denne kremen er ikke spesielt billig, men den er utrolig drøy. Det er en fast balm, du tar ut en liten ert som du varmer opp mellom hendene. Den løser seg opp og blir til en slags olje som du masserer inn i huden. Kan brukes over hele kroppen og fjeset. Den har i forhold til hydrokortison som mange bruker, ingen bivirkninger. Det som er problemet med hydrokortison er at det er en sterioide krem som over tid kan gi pigmentforandringer og tynnere/ skjør hud. Du må absolutt IKKE utsette huden din for sollys mens du bruker hydrokortison, ettersom huden er ekstra svekket.  Et annet alternativ som kan hjelpe, er en luftfukter. En luftfukter er en liten maskin som opprettholder luftfuktigheten i hjemmet ditt. Den tørre vinterluften i Norge er med på å forverre eksem. En luftfukter kan du kjøpe hos blandt annet Elkjøp/ Expert fra ca 700kr og oppover. Verdt å prøve om du har prøvd alt annet.

SLS står oppført i ingrediensene som Sodium Lauryl Sulfat og  Sodium Laureth Sulfat

Mineralolje kan skjule seg bak mange navn, mineral oil, paraffin oil, paraffinum liquidium, parafin, petrolatum, petroleum og vaselin.

Decléor Aroma Night Essential night Balm kan kjøpes HER til ca 285kr. Toll/moms kommer i tilegg når du henter pakken, men Cheapsmells refunderer dette. Gå HIT for å lese hvordan du får igjen moms/toll. 

Har du eksem? hva hjelper deg?

   

Lene
22.03.2013, 15:09
Finnes det Decléor butikker (ikke nettsider) ??

Lisa Lilleseth
22.03.2013, 15:11 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Lene: Enkelte hudpleie salonger selger Declèor. Skin Tonic ( parfymeri ) selger også Declèor men der er det dobbelt så dyrt som på nett.

Mathilde Walberg
22.03.2013, 16:01 , URL: http://mathildewh.blogg.no
Takk for at godt skrevet innlegg med mange gode tips! Det trenger jeg!

Sofie
22.03.2013, 18:20
Jeg har hatt eksem i mange år, men det har blitt bedre og bedre og jeg er bare 13 år, så har vært heldig som ikke har hatt det så lenge !

Magnhild
22.03.2013, 19:09
jeg får også atopisk eksem,og av og til kan det bli skikkelig irriterende!

:)
22.03.2013, 19:23
HAr også atopisk eksem, slet kjempe mye med det da jeg var mindre, var så ille at jeg måtte sove med bandasjer over hele kroppen for å ikke klø meg ihjel! Det eneste som funker for meg er kremene jeg har fått fra apoteket, heldigvis har jeg veldig sjeldent utbrudd, og om jeg får det er de små. Jeg bruker enda pillene imot det, men jeg får det som regel på steder jeg blir klam og varm, f.eks albuer, mellom fingrene, men som deg så merker jeg lite til det om sommeren.

Kristina-Hudpleie og velvære
22.03.2013, 21:56 , URL: http://www.kriistiinah.blogg.no
Hvis du sliter med atopisk eksem, vil jeg anbefale deg å smøre på ønsket produkt, helst et nærende og fuktighetsgivende produkt, for eksempel angelique balmen som du bruker, på området, og dermed påføre mineralolje. Mineralolje vil stenge produktet inne, og det får dermed jobbet bedre :) vet om flere med atopisk eksem som dette har hjulpet for :)

Anonym
22.03.2013, 22:29
Har heldigvis ikke dette problemet selv,men en venninne av meg har/hadde! Hu klødde på armene spesielt. Hennes lege anbefalte solarium,noe jeg enda ikke helt forstår selv! Men hun tok solarium i blant,men ikke noe sterkt,og jeg kunne ikke merke noe forskjell. Men det er vell noe man kan spør legen sin om ?

Kristin
23.03.2013, 08:18
Jeg har hatt atopisk eksem siden jeg var baby.

Når jeg var nyfødt hadde jeg over hele kroppen.

Heldigvis har jeg vokst mesteparten av meg. Jeg får et par flekker på hoftene og lårene i ny og ne, men langt i fra plagsomt.

De dukker mest opp om vinteren og når jeg er på ferie i usa hvor vannet i dusjen der er mer kloret og tørker ut huden min.

Jeg har hatt veldig god effekt at et bodybutter som heter dr. kadir body butter som lukter deilig kokos. Kommer også i rose lukt. Den trekker bra inn i huden til å være body butter og gir masse fukt og inneholder gode ingredienser.

Ragnhild Kjeldsand
23.03.2013, 13:21 , URL: http://ragna.blogg.no
Har du sluttet med "Fredags Favoritter Og Skuffelser"

Lisa Lilleseth
24.03.2013, 15:31 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Ragnhild Kjeldsand: Ja.

Ragnhild Kjeldsand
24.03.2013, 15:32 , URL: http://ragna.blogg.no
Hvorfor det???

Mine ynglingsvideoer.

24.03.2013, 15:56
Hei, Lisa! Jeg vet att dette spm. Ikke har noe med innlegget å gjøre, men jeg spør allikevel. Vet du om det finnes Lush i Bergen og om det gjør det hvor er ligger butikken?? Håper att du svarer :-)

P
24.03.2013, 19:41
Slike stoffer som SLS og mineral olje,bør man unngå det om man har "normal" hud? Kan du lage ett innlegg om stoffer som man bør unngå,eller linke til innlegget om du har ett fra før?

iddi99
24.03.2013, 22:09
Broren min og har slik eksem (atopisk) men gutter og kremer?? Ingen god kombinasjon ;p

Lydia
24.03.2013, 23:08
Jeg har atopisk eksem

Hvis har veldig irriterte utslett kan du gå til legen og få salver på resept

Lisa Lilleseth
25.03.2013, 06:54 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Lydia: Ja, men det er ikke det dette innlegget handler om. Dette innlegget handler om alternative måter slik at man kan unngå legemdiler.

Lisa Lilleseth
25.03.2013, 06:56 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
P: Ja, det bør unngås. jeg har allerede skrevet et innlegg om ingredienser. http://lisalilleseth.blogg.no/1346696976_ingredienser_i_kosmet.html

Lisa Lilleseth
25.03.2013, 06:57 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Om du går til et av innleggene jeg har skrevet om produkter fra LUSH så finner du link til butikkoversikt.

Lisa Lilleseth
25.03.2013, 06:58 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Ragnhild Kjeldsand: Dette har jeg forklart før.

25.03.2013, 12:43
http://impregnant.blogg.no/1343764317_gratis_babypakker.html

ville bare vise deg hvor du kan hente maange sånne pakkegreier!:)

Lisa Lilleseth
25.03.2013, 12:57 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Har alle..

Ingrid :)
01.04.2013, 20:22
Ingen eksem her. Men har (ifm med graviditet, tipper jeg) i det siste fått utslett langs kjevebeinet på begge sider. "Nupper" som klør skikkelig intenst til tider! Argh. Håper det går seg til. Foreløpig har jeg bare fortsatt med vanlig hudpleierutine (3 in 1, serum og krem fra Mary Kay) i tillegg til å smøre på Burt Bees belly butter når det har klødd som verst (vanligvis om natta). Håper ikke det er noe som vedvarer! :O


  Navn:
  Husk meg?

  E-mail:

  URL:

  Kommentar:


   
Velkommen til min blogg. Jeg er ei jente på 24 år som bor på Skarnes i Hedmark. Jeg skriver stort sett om sminke og skjønnhet, men også litt om andre ting som interiør og livet mitt. Jeg skriver, deler bilder og lager videoer. Kontakt meg gjerne på lisalilleseth@gmail.comhits