UKAS SPØRSMÅL: Ofte stilte spørsmål om dyretesting

"Siden dyretesting har blitt forbudt i EU / Norge, betyr det da at vi trygt kan kjøpe Maybelline, Loreal, MaxFactor osv. i norske butikker?"

Svar: NEI. Dette er det desverre veldig mange som ser ut til å ha missforstått, det kan jo være forstålig for det høres jo fantastisk ut at dyretesting er forbudt i EU og Norge. Så enkelt er det ikke, disse merkene tester fortsatt på dyr andre steder i verden og er fremdeles ikke dyrevennelige. I foreksempel USA og Kina er det ingen restriksjoner på dyretesting, i Kina er det til og med lovpålagt at all kosmetikk skal testes på dyr før salg. Loreal, Nivea, Maybelline osv. selges i Kina, ergo tester disse merkene på dyr. 

" H&M er jo dyrevennelige, om jeg kjøper et Loreal produkt hos H&M så støtter jeg vel ikke dyretesting?"

Svar: Slik fungerer det desverre heller ikke, du må aldri gå etter butikk/ nettbutikk når du skal handle dyrevennelig, du må gå etter hvilke merker som tester og ikke tester. Dyrevennelige merker og ikke dyrevennelige merker står side om side i de aller fleste butikker. Loreal tester på dyr selv om de selges hos H&M, det er kun H&M sitt eget merke som ikke er testet på dyr.

"Loreal eier jo veldig mange merker, mange av disse merkene hevder at de ikke tester på dyr selv om de eies av Loreal. Kan jeg kjøpe disse merkene med god samvittighet?"

Svar: Avgjør selv, The Body Shop, Biotherm, Helena Rubenstein ++ Tester ikke sine produkter på dyr, de hevder også at ingenting av overskuddet går til Loreal. Akkurat denne problemstillingen er litt vanskelig. I bunn og grunn må du ta denne avgjørelsen selv, men jeg tenker litt slik at man bør jo støtte de merkene som faktisk ikke tester på dyr. Fler vil slenge seg på trenden til slutt, samtidig får man litt bismak når eieren er Loreal, en av værstingene på dyretesting. Det er derfor disse merkene står på egen liste hos meg.

"Hva tester de på når de ikke tester på dyr?"

Svar: Selv om det er enormt mye fokus på dyretesting så er det faktisk ikke så mye som blir testet på dyr lenger, dette er en testmetode vi fint klarer oss uten. Noen firmaer velger alikevel og teste enkelte ingredienser på dyr fordi det er den billigste testmetoden. Det vanligste er å teste produkter på kunstig hud eller ved andre kliniske tester. NEI, produktene testes ikke på mennesker til de av dere som argumenterer for at "det er værre enn dyretesting". 

"Når det står "dermatologisk testet" på et produkt, hva betyr det?"

Svar: Det har ingen annen betydning enn at produktet er testet på hud. Derma = hud. Sier ingenting om hva slags hud, grisehud, kaninhud, kunstig hud osv. Denne opplysningen hjelper deg ingenting om du ser etter dyrevennelige produkter. Det hjelper heller ikke at det står "klinisk testet", produktet kan fremdeles også inneholde ingredisenser som er testet på dyr.

"Hva slags bind og tamponger bruker du ettersom både Libresse, OB og Allways tester på dyr? "

Dermica er dyrevennelig! Dermica får du kjøpt hos Apotek1 og de har både bind og tamponger, dessuten er de billigere enn både Libresse, Allways og OB. Et annet alternativ er Ellen tamponger som du får kjøpt hos diverse apoteker, de er litt dyrere men også dyrevennelig. 

Om det er noe mer dere lurer på så må dere gjerne spørr ei kommentarfeltet. Minner på at dyreteste lista mi fortsatt gjelder, les den om det er merker du lurer på. Du finner egen knapp i menyen øverst. Håper det klarnet opp!


   

Celina
09.04.2013, 19:29 , URL: http://celinakarine.blogg.no
Flott innlegg Lisa, elsker bloggen din :)

Heidi
09.04.2013, 19:56
Veldig oppklarende og bra innlegg! :)

C
09.04.2013, 20:14 , URL: http://annece.blogg.no
Vess du e på spa f. Eks. Åsså ser du at produktan de bruka tæsta på dyr, ka gjør du da?? 😊

Lisa Lilleseth
09.04.2013, 20:15 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
C: Går ikke på SPA, men jeg hadde styrt unna SPA som hadde brukt dyretestet hudpleie ja. De fleste SPA og hudpleiesalonger jeg vet om bruker stort sett Decleor.

Caroline
09.04.2013, 20:32
Har MAC slutta og teste på dyr eller kommer de til å slutte. Eller slutter ikke de heller.?

Foresten er jeg din største fan.

Lykke til med babyen som snart kommer🎁

Stinesvalland
09.04.2013, 20:33
Dete har ikke noe med dete her tema men har lyst til å starte en blogg men tør ikke hva skal jeg gjøre har du tips ( mener filming altså ikke innlegg ) det er jo litt kjedelig å bare lesse innlegg 😴pliz svar

09.04.2013, 20:39
Er det sånn nå at lagerene selges ut og så selges ikke dyretestede produkter lenger, eller er det bare nye produkter?

Lisa Lilleseth
09.04.2013, 20:47 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Nei, slik er det ikke. Merkene har ikke lov til å teste nye produkter på dyr, men de produktene som allerede er i butikk og er dyretestet kommer fremdeles til å være det, ja. Dette gjelder som sagt varene som skal selge si EU/ Norge. De tester fremdeles på dyr andre stede ri verden.

Lisa Lilleseth
09.04.2013, 20:49 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Caroline: Som sagt så er det dyreteste lista mi som gjelder, er det merker du lurer på så sjekk der. Siden det ikke er lenge siden de begynte så regner jeg med at de ikke kommer til å slutte med det første. De selger jo produktene sine i Kina så for å bli dyrevennelige så må de slutte med det.

09.04.2013, 21:21
Bruker du tamponger/ bind som heller ikke tester på dyr?

Marit
09.04.2013, 23:30
Hei.

Jeg har vert i kontakt med dyrevernaliansen og dem sier at deres lister over kosmetikk som er testet og ikke testet på dyr er korrekt fordi dem har kontakt direkte med kosmetikk selskapene, med andre ord dem sender ut juridiske bindende dokument til selskapene.

Er mange forskjellige lister blant dyrevennlige bloggere så blir lit forvirret...

Mener du skreiv en gang at deres lister ikke stemte... Vet ikke kansje jeg tar feil..

Men uansett så vil jeg ønske deg og din samboer lykke til med barnet :)

Mvh Marit

Susann Solheim
10.04.2013, 00:23 , URL: http://sussolh.blogg.no/
Du bør kanskje oppdatere den dyretesting-lista di. F.eks. så står det at Cliniderm ikke tester på dyr, og at ACO tester på dyr. Men Cliniderm er et merke FRA ACO Hud Norge, så dermed tester Cliniderm på dyr ;)

Lisa Lilleseth
10.04.2013, 07:56 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Marit: Ja, og det er ikke det jeg mener når jeg sier at listen ikke er helt korrekt. Om de ikke får svar fra merker så settes de automatisk opp på rød liste, det er det som blir feil i mine øyne. Me alle merkene på deres grønne liste stemmer jo :)

Lisa Lilleseth
10.04.2013, 07:57 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Dermica fra Apotek1 har bind og tamponger som ikke er dyretestet.

Jenny
10.04.2013, 15:20 , URL: http://jennykonstanse.blogg.no
Hei Lisa! Jeg er 12 år og har brukt Mary Kay en god stund. Siden du er et forbilde for meg vil jo jeg ikke kjøpe sminke/kosmetikk/hudpleie som er testet på dyr. Det jeg lurer på er: Tester Mary Kay på dyr?

Lisa Lilleseth
10.04.2013, 15:30 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Jenny: Hvorfor lesr du ikke dyreteste lista om du har slike spørsmål? Merket du lurer på står oppført der..

Tonje :)
10.04.2013, 17:35 , URL: http://tovm.blogg.no
Jeg husker jeg likte produktene til Vaseline Intensive Care, og de er under Lilleborg. Ettersom alt dette med dyretesting ikke er lov, så tester ikke de på dyr. Jeg har sendt de mail angående dette, og fått bekreftelse på det. Jeg spurte også om produktene ble solgt andre steder enn Norge, og da sa de nei. Det vil da si at dette er et dyrevennlig produkt, slik jeg forstår det?

Lisa Lilleseth
10.04.2013, 18:00 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Tonje: Da har du forstått feil. Lilleborg produserer i tilegg til Vasline Intensive Care en rekke vaskemidler, det er ingen restriksjoner på dyretesting når det kommer til vaskemidler. De vedgår ovefor dyrevernalliansen at ingredienser brukt i sine produkter er/ kan være testet på dyr. Lilleborg er ikke dyrevennelig, da er ikke VIC det heller.

10.04.2013, 19:03
Hei er du vegetarianer? Lurer bare fordi du er dyrevennelig :)

Lisa Lilleseth
10.04.2013, 19:05 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Nei, det er jeg ikke.

Anna
10.04.2013, 20:21
Tester sans soucis på dyr?

Tordis
11.04.2013, 16:23
Mennesketesting er jo ikke verre enn dyretesting... Det som er at vi mennesker får bestemme selv om vi vil bli testa på, men ikke dyra!

Emilie
11.04.2013, 18:56
Hei du er pen!!

Ã…shild
12.04.2013, 21:54
Har du tips til dyrevennlige bleier?

Lisa Lilleseth
12.04.2013, 22:36 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Ãshild: Libero :)

Ã…shild
12.04.2013, 22:50
Så bra! Tusen takk:-)

Jenny
14.04.2013, 12:04 , URL: http://jennykonstanse.blogg.no
OK! Sikkert bare lest litt slurvette.

Johanne
21.04.2013, 11:01
Jeg er også 100% dyrevennlig!

Jeg lurer på om M.A.C produktene i farger som ble lagd når M.A.C IKKE testet på dyr er blitt testet på dyr når de begynte og teste på dyr!

Tester ARTDECO på dyr? Jeg finner ikke ARTDECO på noen, lister ikke din heller!

Marie
21.04.2013, 13:10
Hei lisa :) vet du om vippetang sliter på vippene?

Mariam Valentina
11.08.2013, 23:09
Hei jeg ville bare si fra om at listen din er ikke helt riktig, noen er på feil lister osv. Bare noe jeg tenkte var greit å si fra om! Se her så kan du få riktig oversikt :-) -bare for å være hyggelig altså!

http://dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/ikke_testet_pa_dyr

Lisa Lilleseth
12.08.2013, 04:28 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Den listen er dessverre ikke korrekt. de setter blandt annet opp merker på rød liste bare fordi de ikke går svar osv. Alle merker på min liste er individuelt sjekket opp. du bør heller følge Peta sin liste istedet for den der


    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:


   
Velkommen til min blogg. Jeg er ei jente på 24 år som bor på Skarnes i Hedmark. Jeg skriver stort sett om sminke og skjønnhet, men også litt om andre ting som interiør og livet mitt. Jeg skriver, deler bilder og lager videoer. Kontakt meg gjerne på lisalilleseth@gmail.comhits