Svangerskapsoppdatering uke 35 + haste- besøk på fødeavdelingen!

 

TERMIN:  

16.05.2013

 

UKE:  

35

 

IGJEN TIL TERMIN: 

5 uker igjen til termin

 

KJØNN:  

Jente

 

NAVN: 

Nå står det mellom to navn, det ene er et dobbeltnavn og det andre er navnet på min tip- oldemor faktisk. Et kjempe fint navn vi begge liker godt, tror ikke vi bestemmer oss før hun er født jeg.

 

 NESTE KONTROLL:

Har vært på kontroll hos fastlegen i dag men ble sendt rett på fødeavdelingen. Skal fortelle mer om det litt uti innlegget. Må til legen i morgen med urinprøve osv. Kontroll hos jordmor 17 .April, altså til uka. Frem til fødsel skal jeg nå på kontroll vær uke, det er det som er vanlig.

 

 MANGLER AV UTSTYR: 

 Tror faktisk ikke jeg mangler annet enn ting til meg selv nå slik som brystpumpe, amme bh osv. Dette venter jeg lengst mulig med å kjøpe inn ettersom det er vanskelig å si hvilken størrelse jeg blir når brystene er fylt med melk.

INNKJØP I UKA:  

Jeg har kjøpt dyne til vogna, kom plutselig på at jeg trengte det. Ellers så har jeg hentet et par slike babypakker hos Vitus Apotek og Apotek1. I esken fra Apotek1 var det kupong på gratis body fra Lindex sin New Born serie så jeg har hentet den. En helt enkel, hvit body valgte jeg ettersom jeg kun har en hvit body fra før, valgte størrelse 62 ettersom jeg har mer enn nok i 50-56 nå.

 

VEKTØKNING:

Har totalt lagt på meg 6.5 kg. 

 

AKTIVITET: 

Masse aktivitet, spark og bevegelser. Er stort sett aldri bekymret, hu sparker og driver med en gang jeg dytter borti henne.

 

KYNNERE?: 

Har masse kynnere, de blir sterkere og mer ubehaglige nå kjenner jeg. 


MATKICK?:

Har fremdeles ikke dilla på noe, er bare mer sulten. Glad i mat er jeg jo ifra før av, men har som sagt bare lagt på meg 6.5 kg så jeg har jo vært flink med kostholdet mens jeg har gått gravid.

 

 PLAGER?: 

Bekkenløsing, svangerskapsmigrene, kynnere og litt vond/ sliten rygg. Har litt problemer med søvn, tar sin tid før jeg klarer å finne en komfortabel stilling, men det hører vel med.  

 

HUMØR:

Kjempe godt humør, gleder meg masse og har egentlig ganske mye energi om dagen. 

 

♥Strekkmerker:

Magen er glatt og fin, har to små svake streker på ene låret, disse er under trusekanten så det er bare jeg som kommer til å legge merke til de. Plager meg ikke. Smører meg med Yes To Carrots Body Butter om morgenen og en eller annen form for olje om kvelden.

 

♥Barnerom:

Mangler fortsatt å hente sprinkelsenga og male den, haster ikke ettersom hun skal sove i vugge inne hos oss den første tiden. Mangler også litt sånn interiør- messig ting. Dere skal få se barnerommet da det er ferdig.

 

 OPPEGÅENDE:  

Ja, men begynner å bli litt sliten.

 

VANN I KROPPEN/HEVELSER:  

Har av og til litt hovne føtter, ingen ting som plager meg.

 

SYKEHUSBAGGEN: 

Er snart ferdig med den, har pakket det viktigste til meg og barnet så den er egentlig "klar". Mangler noe småtteri men det er ting jeg fint klarer meg uten. Bor bare 15-20 min unna sykehuset så om jeg trenger noe sender jeg bare hjem kjæresten. 


HØYGRAVID:

JA! Nå er jeg høygravid! Jippi! Kun 38 dager igjen til termin!

 

HODET NED/FESTET:  

Trommevirvel: Jenta mi har snudd seg riktig vei! Hun har jo lenge ligget på tvers men iløpet av de siste dagen har hun klart å snu seg så hun ligger nå med hodet godt nede i bekkenet. Mener jordmora sa det var godt festet også men mulig jeg tar feil.

 

♥Nytt siden sist

Slimproppen har gått ( google det om du lurer på hva det innebærer ), den gikk for 2-3 dager siden. Jeg har også stadig vondere tak/ kynnere og mens lignende murringer i korsryggen og magen. Jeg skulle som nevnt over her på vanlig svangerskapskontroll hos fastlege i dag, men i dag tidlig var jeg plutselig litt våt i trusa og kjente at det "dryppet" litt hvitaktig vann. Nevnte dette for legen, han ringte føden og de ville ha meg dit med en gang så jeg reiste rett på sykehuset for sjekk der. De målte CTG, (barnets hjerterytme og bevegelser samt sammentrekninger av livmoren/ kynnere/ rier ). De tok også en kjapp ultralyd for å konstantere hvilken vei hun lå og at det var nok fostervann rundt babyen. Alt stod bra til med den lille i magen, hun ligger som hun skal og har nok fostervann. Jeg "drypper" ikke nå lenger så mest sannsynlig var det bare den ytterste lille hinna som har gått og noen ganger ligger det litt fostervann der, mulig det var det som skjedde. Vannet har altså ikke "gått" enda. Det er definitivt noe på gang, men det kan fortsatt gå helt til termin før jeg føder, det kan også skje før. Så det blir jo uansett noen spennende dager/ uker. Selv om barnet er mer enn ferdig nok utviklet til å bli født nå så er det best for barnet at det ligger litt lenger i magen. Barnet regnes som prematur helt til uke 37.

 


 

Bilde fra sykehuset, her ligger jeg med  CTG måleren og må trykke på en knapp vær gang hun sparker/ beveger seg. Magen så plutselig så liten ut på bildet.


 

Boom! Orker ikke ta flere bilder nå, har vært en lang dag så det ble ingen video i dag. Er veldig sliten nå.


   

Synne Olivia
08.04.2013, 20:08
Ble dere usikre på navnet igjen?

MalinogLucas
08.04.2013, 20:13 , URL: http://malinoglucas.blogg.no
Oi, hørtes skummelt ut! Godt alt er bra med jenta og at det ikke er i gang enda! Hver dag teller, og om hun skulle komme snart går nok uansett veldig bra :) Fikk selv prematurt i uke 34+4 og det gikk veldig bra. Var en kjip start for oss, men gutten trengte kun litt pustehjelp, sonde en kort stund og overvåkning på grunn av metningsfall. Men vi var kjapt ute av sykehuset og nå er han 8 mnd og ligger kjempefint i utviklingen og har ingen tegn til at han er prematur.

Du må ha masse lykke til fremover, og får håpe hun holder seg inne ihvertfall 2 uker til :)

Lisa Lilleseth
08.04.2013, 20:38 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Synne Olivia: Har aldri vært 100% sikre på det..

lisjefrk95
08.04.2013, 20:39 , URL: http://lisjefrk95.blogg.no
Kjempe bra innlegg!

jeg liker å lese alt å høre alt du sier. venter hver mandager får å vite mer hva som skjer med deg, jeg er nå i dag i uke 31. Nå neste uke så skal jeg til jormora min igjen å høre hva hun mener med sykehusbeggen om jeg skal få fikset det nå snart eller hva.. Åså tror jeg ikke det er så lenge til jeg heller skal fikse til senga, også stellekomoden. også er det bare småtteri til meg selv som mangler å litt toalett saker til babyen.

Lisa Lilleseth
08.04.2013, 20:39 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
MalinogLucas: Takk for det, det går nok bra men var litt skummelt:P

:)
08.04.2013, 21:59 , URL: http://weekendsmile.blogg.no
Bra at du har det fint! Jeg skjønner at du gleder deg! Det gjør jeg og😀

Ingrid
08.04.2013, 22:10
Håper det gjikk bra med deg og den lille.. :)

Nå er det ikke lenge igjen, gleder med utrolig mye på dine vegner Lisa !

08.04.2013, 23:29
hei :) det var bra det gikk bra med både deg og barnet! jeg anbefaler å lese både denne sidenbog dette innleget! Mye bra fakta og kan kanskje hjelp deg viss du er usikker og ikke snakker med jordmor eller lege før senere i uken/dager. Bare et tips fra meg ♥

mammanett.no/mobil/node/6358

Lisa Lilleseth
09.04.2013, 08:23 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Stod ikke noe der jeg ikke viste ifra før. Lurer jeg på noe slik ringer jeg fødeavdelingen. Man skal ikke stole på hva som står på nett når det gjelder slike ting, det tryggeste er å snakke med fagpersoner.

Synne Olivia
09.04.2013, 15:03
Åja. Trodde det var bestemt, jeg.

Marte Knutsen Haukeland
14.04.2013, 11:26 , URL: http://marteknutsenhaukeland.blogg.no
Mud pie serien er kjempesøt :)


    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:


   
Velkommen til min blogg. Jeg er ei jente på 24 år som bor på Skarnes i Hedmark. Jeg skriver stort sett om sminke og skjønnhet, men også litt om andre ting som interiør og livet mitt. Jeg skriver, deler bilder og lager videoer. Kontakt meg gjerne på lisalilleseth@gmail.comhits