Svangerskapsoppdatering uke 36 + Innleggelsen

 

TERMIN:  

16.05.2013

 

UKE:  

36+1

 

IGJEN TIL TERMIN: 

30 dager til termin! Nøyaktig 1 mnd til termin i dag!

 

KJØNN:  

Jente

 

NAVN: 

Nå står det mellom to navn, det ene er et dobbeltnavn og det andre er navnet på min tip- oldemor faktisk. Et kjempe fint navn vi begge liker godt, tror ikke vi bestemmer oss før hun er født jeg.

 

 NESTE KONTROLL:

Mandag 22. April hos Jordmor

 

 MANGLER AV UTSTYR: 

 Tror faktisk ikke jeg mangler annet enn ting til meg selv nå slik som brystpumpe, amme bh osv. Dette venter jeg lengst mulig med å kjøpe inn ettersom det er vanskelig å si hvilken størrelse jeg blir når brystene er fylt med melk. Madrass og laken til sprinkelsenga.


INNKJØP I UKA:  

Tror ikke jeg har kjøpt noen ting i uka som gikk, fikk hjemmeheklede tøfler som min søster har laget.

 

VEKTØKNING:

Har totalt lagt på meg 6.5 kg. 

 

AKTIVITET: 

Masse aktivitet, spark og bevegelser. Er stort sett aldri bekymret, hu sparker og driver med en gang jeg dytter borti henne.

 

KYNNERE?: 

Har masse kynnere, de blir sterkere og mer ubehaglige nå kjenner jeg. 


MATKICK?:

Har ikke dilla på noen ting, men jeg har lenge hatt veldig lyst på lakris is/ tyrkisk pepper is og det er jo såklart umulig å få tak i. Har vært i alle butikker jeg kan tenke meg, vet at isbilen har så jeg får være på vakt neste gang den kommer kjørende.

 

 PLAGER?: 

Bekkenløsing, svangerskapsmigrene, kynnere og litt vond/ sliten rygg. Har litt problemer med søvn, tar sin tid før jeg klarer å finne en komfortabel stilling, men det hører vel med. Har vært veldig svimmel og slapp denne uka. Høyt blodtrykk. Hetetokter! OMG! Skulle tro jeg var i overgangsalderen, blir sånn helt plutselig kokende varm, svetter og må bare rive av meg jakka. Ser smart ut, ute blandt folk. Orker nesten ikke ha på sokker og vanlige klær om dagen.

 

HUMØR:

Kjempe godt humør, litt sliten på grunn av sykdom også videre.

 

♥Strekkmerker:

Magen er glatt og fin, har to små svake streker på ene hoften/ siden av magen, disse er under trusekanten så det er bare jeg som kommer til å legge merke til de. Plager meg ikke. Smører meg med Yes To Carrots Body Butter om morgenen og en eller annen form for olje om kvelden.

 

♥Barnerom:

Jeg har malt og fått på plass sprinkelsenga, mangler ting som pynt på vegger, gulvteppe osv.( Hun skal sove i vugge på vårt soverom til å begynne med ) 

 

 OPPEGÅENDE:  

Nei, jeg har ikke vært oppegående i uka som har gått. Har tilbrakt 3 dager innlagt på sykehuset blandt annet. Skal forklare bedre nedenfor.

 

VANN I KROPPEN/HEVELSER:  

Har av og til litt hovne føtter, ingen ting som plager meg.

 

SYKEHUSBAGGEN: 

Sykehusbaggen var så og si klar, manglet bare amme bh. Jeg måtte bruke bagen i helgen da jeg ble lagt inn så nå må jeg vaske litt av det jeg hadde med osv. Jeg hadde pakket ganske riktig og savnet egentlig ingen ting, godt å vite. Beviser at det er ganske smart og ha den stående klar de siste ukene før termin altså, alt kan skje.


HØYGRAVID:

JA! Jeg er høygravid, 30 dager til termin.

 

HODET NED/FESTET:  

Hun ligger med hodet ned, ja. Om det er festet vet jeg ikke, har den siste uken kjent veldig nedpress/ trykk nedentil.

 

♥Nytt siden sist

De av dere som følger meg på instagram ( LisaLilleseth ) har fått med dere at jeg har ligget på sykehuset fra lørdag til i går kveld. Flere av dere trodde jeg var der og fødte ettersom jeg var lagt innn på fødeavdelingen, men det var ikke derfor. Når man er syk, og gravid så hører man til på fødeavdelingen på sykehuset om du er så syk at du må legges inn. Dette er så de samtidig kan følge med på at barnet hele tiden har det bra og har utstyret de trenger i tilfellet noe skulle skje. Fødeavdelingen er ikke bare for fødene, men også for syke, gravide kvinner. Jeg hadde de siste dagene vært veldig svimmel, uvel og rar. Jeg tenkte at dette kom til å gå over av seg selv men da lørdagen kom var jeg værre og holdt hele tiden på å besvime. Dette gikk ikke over uansett hva jeg gjorde, om jeg lå, stod, satt eller hevet beina.

Jeg var veldig slapp, svimmel og kjente samtidig et veldig trykk/ press i hodet. Dette var veldig skummelt så vi ringte føden og fikk beskjed om å komme. Jeg hadde litt høyt blodtrykk ved ankomst, så jeg ble lagt inn. De tok en CTG registrering for å sjekke at babyen hadde det bra, målte blodtrykk, tok blodprøver, urinprøve osv. Jeg fikk et rom og en seng også var det mange timer med venting. Jeg lå over til søndag, søndag fikk jeg reise hjem på dagsperm ettersom de ikke har spesialister på jobb i helgen. Prøvene var "greie" så jeg kunne dra hjem og og komme tilbake og sove der slik at de kunne fortsette undersøkelsene mandag. Da jeg våknet søndag på sykehuset målte jordmor blodtrykket og tok tempen min. Blodtrykket var fremdeles litt høyt, men jeg hadde ikke feber. Mandag var det masse venting, nye prøver, ble undersøkt på medisinsk og øre, nese hals. Blodtrykket var fremdels litt høyt mandag morgen, 145/80 men det er ikke sånn super høyt. Når man er svimmel vil man utelukke at det er noe med ørene. Alt var fint, men han ville ha nye blodprøver for å sjekke stoffskiftet mitt, de misstenker at det er det som gjør meg svimmel og uvel. Jeg var utrolig lei av hele sykehuset og alle ventingen, jeg fikk lov til å dra hjem i går kveld.  Jeg venter fremdeles på prøvesvarene og er fremdeles svimmel og uvel. Fikk streng beskjed om å ta det med ro, og bare ringe om jeg skulle bli værre.

I tilegg sendte de en rekvisisjon til min fastlege om at jeg må til nevrolog pga. migrenen da jeg har født for full utredning, ettersom jeg har begynt å få ganske kraftige anfall med synstap, tap av talevne, nummenhet osv.

Tusen takk for alle god- bedring ønsker! Barnet i magen er friskt og raskt så dere trenger ikke bekymre dere for det. Til dere som lurer på når hun kommer så er det ingen som kan svare på det, jeg har som sagt termin 16.Mai men hun kan komme i morgen, og hun kan komme etter den 16.Mai. Umulig å svare på. Kun 10% av gravide føder på termin dagen. Nå vil jeg gjerne bli frisk slik at jeg kan nyte siste del av svangerskapet, det er jo tross alt snart over. Også må jeg bare si at jeg syntes det var helt forferdelig å måtte være på sykehuset, man føler seg veldig sårbar og hjelpesløs. Ikke det at jeg ikke ble godt tatt vare på, jeg bare lengtet så utrolig hjem. Vær gang kjæresten måtte reise begynte jeg å gråte, og gråt mye den første dagen da jeg var alene. Sikkert litt hormonell, but still. Pleier sjeldent å gråte. Jordmora trøstet meg, og det var gudskjelov Wibeke som var på vakt da jeg ble lagt inn. Det er hun jeg har gått til hele svangerskapet så det var betryggende og godt. Alle på føden er veldig hyggelige og søte :)

 

 

 

Merkene dere ser er etter buksa mi

 

 

Det "forferdelige" strekkmerket jeg snakker om kan dere så vidt se akkurat ved siden av tommelen min.   

KeRn
16.04.2013, 14:04 , URL: http://kern.blogg.no
å ikkje lenge igjen gler meg til å se ho :)

ho blir sikkkert velldig sjønn<3

KeRn
16.04.2013, 14:06 , URL: http://kern.blogg.no
eg er fast leser og du er så pen<3 du er mitt forbilde <3

Heidi
16.04.2013, 14:57
Masse god bedring, Lisa! Høres ikke noe gøy ut å være så dårlig, men bra at du blir tatt godt vare på:)

MalinogLucas
16.04.2013, 15:28 , URL: http://malinoglucas.blogg.no
Godt å høre at du fikk komme hjem igjen! Og håper det ikke er så alvorlig! Husker selv når jeg ble lagt inn for svangerskapsforgiftning. Jeg lå på sykehuset 4 dager før gutten kom og jeg gråt mye de første dagene når jeg måtte være alene. Vi bor også 2 timer unna sykehuset, så ble veldig sårbar over å være så langt borte fra samboeren i tillegg til at jeg var redd og ikke visste hva som skulle skje siden sv.f kan være ganske farlig og var i mitt tilfelle alvorlig. Får håpe du ikke blir lagt inn igjen før det er tid for fødsel! :)

Lykke til!

Helle M. S
16.04.2013, 15:28
God bedring til deg :)) Jeg har også slitt veldig mye med svimmelhet og hodepine. Jeg var hos fastlege og hadde lavt jernlager og låsning og muskelknuter i nakken og rygg, så jeg må da gå på jerntabletter og få behandling hos en naprapat. Jeg har allerede blitt veldig mye bedre.

Lene
16.04.2013, 15:42
Ønsker deg masse lykke til videre i svangerskapet! :) Du kommer til å bli en utrolig god mor! :)

Lisa Lilleseth
16.04.2013, 15:49 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Helle M. S: Jeg går på jern tabl. så jernlagret mitt er fint. Har ikke hodepine til vanlig, kun migrenen ( det er jo hodepine, hehe, men blir ikke det samme ). Bare sånn veldig rart press/ trykk eller vakum, ikke smerter. Vanskelig å forklare..

Lisa Lilleseth
16.04.2013, 15:52 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
MalinogLucas: Ja det er ikke greit, man blir jo litt redd og usikker når man ikke vet hva som skal skje. Har ikke ligget på sykehus noen gang i mitt voksne liv heller så det var nok litt rart for meg:P Håper dette går over og at det ikke er noe mer alvorlig, men de fikk ivertfall utelukket endel ting da så det er jo litt betryggende. Bor gudskjelov bare 15-20 min unna om det skulle være noe :)
Takk for det :)

Lisa Lilleseth
16.04.2013, 15:52 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Heidi: Takk for det :)

Lisa Lilleseth
16.04.2013, 15:52 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
KeRn: Takk skal du ha :)

Lisa Lilleseth
16.04.2013, 15:53 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Lene: Tusen takk :)

Charlotte
16.04.2013, 16:16
Kjedelig å være på sykehus og den ventingen er jo utholdelig =/ Du må ha masse god bedring <3 så kommer jenta de når hun er klar, å du vill nok se på hun når hun kommer hvilke navn hun passer til og ha =)

16.04.2013, 18:39
God bedring<3 håper du blir frisk då du kan nyte resten av svangerskapet<3

Mange tusen klemmer <3

🎀Diana🎀
16.04.2013, 19:48
Uff da .. Det er ganske tungt nå fremover mot slutten av graviditen men man får ikke gjort så mye med det dessverre du får ta det med ro og hvil masse .. Nå mot slutten så vil man bare føde og bli ferdig man blir utålmodig og slitten.. Håper du blir bedre... God bedring😊

Alle disse plagene er verdt og du kommer til å glemme de så fort du får lille jenta di

Ida-Marie
17.04.2013, 13:39
God bedring Lisa :) Håper alt går bra med både deg og barnet resten av graviditeten!

Malin
17.04.2013, 23:20
Super blogg, fast leser :) Jeg venter også mitt første barn, bare 4 uker bak deg. Mye tips iforhold til produkter og utstyr, har allerede handlet mye på iherb :)

Lurer litt på hvordan flasker og smokker du skal handle inn til den lille? Er jo så mye og velge i og mye som er laget av gummi med giftstoffer i, vil holde meg langt borte fra det. Har du noen tips kanskje? Regner med du har lest deg opp litt og har litt mer peiling på hva de forskjellige inneholder enn meg :) Håper på svar. Klem!

Lisa Lilleseth
18.04.2013, 08:33 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Malin: jeg har egentlig ikke tenkt til å handle innverken smokker eller flasker. Planen er å fullamme og jeg er redd barnet skal bli sugeforvirret om hun får smokk/ flaske. Smokk vil jeg ikke bruek om det ikke blir absolutt totalt nødvendig, altså om hun har et enormt sugebehov. Jeg har ikke kjøpt noen men jeg har ca 6 stykker liggende som jeg har fått i diverse barnepakker, de er fra MAM og Avent og er frie for BPA osv. De aller fleste smokke rog flasker er det nå.
OM det skulle bli trøbbel med ammingen så har jeg sett litt på Dr.Browns flasker, de er 100% kolikk sikre og frie for BPA. De selges blandt annet her: http://www.jollyroom.no/varumarken/a-d/dr-brown.html?gclid=CI30yLXM07YCFUF7cAodpVIAkw
Jeg har også sett de hos Brio.
Lykke til! :D

Inemelby
18.04.2013, 14:29 , URL: http://www.inemelby.blogg.no
Det kan være lurt å ha flasker for sikkerhets skyld! Jeg hadde også planer om å fullamme, men dessverre er det ikke alltid det blir som planlagt! Noen barn tar ikke puppen, noen har ikke nok melk, noen mister næringen i melken, så jeg var glad for at jeg hadde flasker da vi fikk behov for det! For meg fungerte det ikke å amme, enda vi forsøkte til vi var slitne begge to, og det fører ingenting godt med seg. Så hadde heldigvis flasker i bakhånd. Dr.brown's flaskene er dessuten helt geniale i forhold til kolikk osv, da de er laget så de små ikke får i seg så mye luft.

Og smokken hadde jeg ikke kommet unna, han hadde et enormt sugebehov, så uten den hadde det vært krig! Dette er jo selvsagt forskjellig fra barn til barn .. Men for noen fungerer ikke amming, og en kan fort bli veldig deppa fordi man ikke får til, så er nok greit å bare ha det i bakhodet, slik at man ikke blir ekstremt skuffet om det ikke går! For noen ender det faktisk med at amming ikke fungerer, enda man er fullt innstilt på det :)

Masse lykke til de siste ukene ! Håper formen blir bra slik at du får kost deg og samlet krefter den siste tiden ^^ Dere har noe helt fantastisk i vente ^^

Ronja
18.04.2013, 14:43 , URL: http://Roneliso.blogg.no
Det blir vel godt å bli ferdig med svangerskapet tenker jeg.....

Lisa Lilleseth
18.04.2013, 14:54 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Inemelby: Nei det er jeg klar over, men jeg er totalt innstilt på at det skal gå så flaske- utstyr osv. kjøper jeg inn om det blir behov. Jeg har to flakser og det holder nok, om det skulle bli behov så kjøper jeg såklart flere. Dette er jo utstyr som er lett å få tak i om det skulle bli behov for det. Synes det er dumt å bruke masse penger på noe som jeg mest sannsynlig ikke får bruk for.. Smokker har jeg, men har ikke lyst til å bruke det heller:P

Synne larsen
21.04.2013, 13:05
Hei søteste Lisa. Det og høre at du ble lakt inn på sykehus var skummelt. Men de er veldig snille der. Jeg er selv innlakt på sykehus noen ganger i året. Jeg begynner selv å gråte når jeg ikke kan sove med mamma, men alene på et rom. Stå på!

Digger bloggen din. Elsker at du blogger om svangerskapet ditt/ graviditeten. Ikke minst sminke og produkter. Gleder meg til lille jenta di kommer og God Bedring. :-)


    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:


   
Velkommen til min blogg. Jeg er ei jente på 24 år som bor på Skarnes i Hedmark. Jeg skriver stort sett om sminke og skjønnhet, men også litt om andre ting som interiør og livet mitt. Jeg skriver, deler bilder og lager videoer. Kontakt meg gjerne på lisalilleseth@gmail.comhits