Svangerskapsoppdatering uke 38!

 

TERMIN:  

16.05.2013

 

UKE:  

38

 

IGJEN TIL TERMIN: 

2 uker og 3 dager/ 17 dager til termin! 

 

KJØNN:  

Jente

 

NAVN: 

Nå står det mellom to navn, det ene er et dobbeltnavn og det andre er navnet på min tip- oldemor faktisk. Navnet vil ikke bli bestemt før hun er født.

 

 NESTE KONTROLL:

Var på kontroll hos lege i dag, neste kontroll er på mandag 06.05 hos jordmor

 MANGLER AV UTSTYR: 

Brystpumpe, litt sengetøy til baby.


INNKJØP I UKA:  

Sprinkelbeskytter til sprinkelsenga, jeg kjøpte DENNE. Madrass til sprinkelsenga, 2 amme bh'r og skilt til døra på barnerommet.

 

VEKTØKNING:

Total vektøkning er 9.3 kg

 

AKTIVITET: 

Fremdeles mye aktivitet, ikke så mye små spark lenger men store bevegelser. Litt mer glidende og voldsomt, haha. 

 

KYNNERE?: 

Har ganske kraftige kynnere nå, de begynner å bli ganske smertefulle. Varierer litt fra dag til dag og de er fremdeles veldig uregelmessige.

 

 MATKICK?:

Har ikke dilla på noe spesielt, fikk endelig tak i tyrkisk pepper is som jeg har hatt lyst på i en evighet. Hjem- is bilen har :) Kjenner at jeg er veldig sulten om dagen, tror kroppen lagrer litt energi fremfor fødsel nå.

 

 PLAGER?: 

Svangerskapsmigrene, bekkenløsning, litt svimmel og sliten. Hovne bein! Sover ikke så veldig bra, våkner ofte og har problemer med å finne behagelige stillinger.

 

HUMØR:

Kjempe godt humør, litt sliten på grunn av sykdom også videre.

 

♥Strekkmerker:

Magen er glatt og fin, har to små svake streker på ene hoften/ siden av magen, disse er under trusekanten så det er bare jeg som kommer til å legge merke til de. Plager meg ikke. Smører meg med Yes To Carrots Body Butter om morgenen og en eller annen form for olje om kvelden.

 

♥Barnerom:

Jeg har malt og fått på plass sprinkelsenga, mangler ting som pynt på vegger, gulvteppe osv.( Hun skal sove i vugge på vårt soverom til å begynne med ) 

 

 OPPEGÅENDE:  

Ja, jeg er oppegående :)

 

VANN I KROPPEN/HEVELSER:  

Har hovne føtter, og noen ganger litt hovne fingre. 

 

SYKEHUSBAGGEN: 

Sykehusbaggen er 95% klar, hehe. Må gå over den en gang til og sjekke at alt er med, så kommer det en video på hva jeg har pakket i den. Muligens, om jeg rekker.


HØYGRAVID:

JA! Jeg er rimelig høygravid, kun 17 dager til termin nå :)

 

HODET NED/FESTET:  

Hodet ligger godt nedi bekkenet og presser nå :) Kjenner konstant nedpress og trykk. 

 

♥Nytt siden sist

Det er ikke så veldig mye nytt siden sist. Var jo på kontroll hos jordmor forige uke og hos legen i dag. BT, blodprosent og urinprøver er bra, jeg legger på meg i sakte tempo, men 9.3 kg er ikke for lite ettersom ungen/ magen vokser slik den skal. Legen mente at jeg mest sannsynlig ikke kom til å behøve noen 41 ukers kontroll, hvorfor vet jeg ikke men det var jo godt å høre. Fikk en liten UL titt på jenta i magen i dag, hu vokser og har det bra. Begynner å bli litt utålmodig nå på slutten kjenner jeg. Samtidig er det litt rart at svangerskapet jeg hadde gledet meg så fælt til snart er over... Kjenner at jeg faktisk kommer til å savne magen litt da den er borte, selv om det skal bli godt og få tilbake kroppen sin. Lengter veldig etter å få holde jenta mi og se hvordan hun ser ut! Veldig spennende, føler meg som en unge på julaften x 100! Vi snakker mye om hvem hu kommer til å ligne på, hvordan hun vil se ut hvor stor hun er også videre.

Når det kommer til fødselsplaner så er planen at jeg ikke har noen spesiell plan. Jeg har bestemt meg for å prøve så langt det går å føde naturlig, uten noen slags form for medisinsk smertelindring. Jeg skal prøve badekar som smertelindring underveis å se hvor langt jeg kommer, er jo ingen skam og snu men jeg er spent på hvor langt jeg klarer å presse meg selv. Gleder meg og ser frem til fødsel, liten vits i og grue seg, jeg vet jo hva som skal skje. Det er liksom grenser for hvor mye man får forberedt seg uansett hvor mye man leser og hvor mange filmer osv. man ser. Rart og tenke på at dette kan være siste svangerskapsoppdatering, samtidig som det kan være så mange som 3 igjen før jeg føder. 

Tenkte forresten at jeg skulle anbefale dere gravide, som er førstegangsmammaer en bok jeg fikk til jul av min mor. "Mamma for første gang" heter boken og er skrevet av lege Gro Nylander, den er kjempe kjekk og inneholder korrekt informasjon istedet for alle disse mytene man hører/ leser om. Handler om altifra amming, til barnetsell og hva som skjer med kroppen etter fødsel. Kan kjøpes HER eller i diverse bokhandler. Den har ivertfall sålangt vært veldig nyttig for meg og jeg føler meg godt forberedt etter å ha lest den. Veldig mye man hører og leser på nett som ikke stemmer, det tryggeste er å lese faglitteratur og å høre på din jordmor/ lege.

 

 

 

Synes det ser ut som om magen har sunket, kjennes lettere å puste også! Ready for takeoff!


   

29.04.2013, 15:59
Åå gleder meg så utrolig på dine vegner Lisa !

Ikke lenge igjen å vente til du får holde jenta di nå, stå på !

Klem

29.04.2013, 16:47
Jeg kjenner at jeg gleder meg så utrolig mye på dine vegne!

Mathilde
29.04.2013, 17:02
He he jeg har bursdag den 16mai :)

KeRn
29.04.2013, 17:48 , URL: http://kern.blogg.no
åhh ikkje lenge igjen ;D

gler mej til å se lille jenta di ;D

hun blir garantert like pen som deg

håper det går bra på fødselen ;D

29.04.2013, 17:49
Håper du får en fin fødsel , Lisa. Jeg er gravid med nr 2 nå og jeg hadde lang og tøff 1 gangs fødsel i 40 timer og endte med å ta babyen med vakum. Mye kan skje og tror det er viktig at man er forberedt på det meste.. Jeg gruer meg til å føde igjen men det er fordi nå vet jeg hva jeg skal til.. Klarer du deg uten smerte lindring er du go :-) men masse lykke til , ser magen din har sunket og du sa slimproppen hadde gått så du er nok snart i gang ;) badekar er ikke dumt, vann var bedre enn smertelindrende for meg men Pga alle ledninger til kroppen så kunne jeg ikke føde i bade kar. Lykke til <3

KeRn
29.04.2013, 17:49 , URL: http://kern.blogg.no
hun bli føt 10 dager etter min bursdag <3<3<3<3<3<3<3<3<3

Lisa Lilleseth
29.04.2013, 18:13 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
KeRn: Det vet man jo ikke før hun er født.. :)

Lisa Lilleseth
29.04.2013, 18:14 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Får ikke føde i vann jeg heller, kun bruke det som smertelindring underveis da de ikke har den type badekar der jeg skal føde :)

mammakissa
29.04.2013, 18:24 , URL: http://www.mammakissa.blogg.no
Nå er det ikke lenge igjen! :-) kusina mi sliter også med veldig mye vann i beina, og støttestrømper har vært veldig effektivt for hun. Nå er du jo straks ferdig, men hvis det er veldig plagsomt kan du jo prøve :)

Jeg er 39+2 i dag og går bare å venter :D

Lisa Lilleseth
29.04.2013, 18:29 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
mammakissa: Kompresjonsstrømper orker jeg bare ikke, de er jo så tette og varme og jeg har ikke sjangs til å klare å få de av og på selv. Det er ikke så ille at jeg plages veldig så jeg får bare holde ut :) Lykke masse til, så spennende.. synes noen av dagene går veldig sakte nå mes andre bare flyr avsted. Prøver å holde meg sysselsatt slik at tiden skal gå fortere, hehe..

Ã…shild
29.04.2013, 18:49
Masse lykke til, Lisa! Jeg klarte meg uten smertelindring, men hadde god støtte fra min kjære, masse vann og vifte i fjeset. Var ikke klar over at det var så utrolig varmt på rommet! Ellers fint å ta med en egen MYK dorull, for det som er på sykehuset er ubrukelig når man nettopp har født. Kanskje et merkelig tips på tampen, men jeg var sjeleglad for dette tipset;-) hehe...

Lisa Lilleseth
29.04.2013, 18:53 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Ãshild: Dorullen er allerede pakket ned, var innlagt for en liten stund siden og la merke til sandpapiret der og tenkte at det blir sikkert digg med fulle dåsa i sting:P haha

Siv
29.04.2013, 20:10
Hei Lisa! Ville bare takke for tips om olje-rensen fra Decleor, den er virkelig fantastisk! Huden min er ikke lenger strippet for fukt etter vask, men kjennes så myk og herlig! :)

Lisa Lilleseth
29.04.2013, 20:19 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Så bra den falt i smak, har bestilt min andre flaske nå for har blitt avhengig :-) Hehe

Kamilla
30.04.2013, 03:04
Hva slags deodrant bruker du? Finner ikke noen som ikke er testet på dyr

Linda
30.04.2013, 08:34
Tenkte jeg skulle nevne at cheapsmells har fått inn salongstørrelse på decleor balmene :D

30.04.2013, 12:30
Fine magen, ikke lenge igjen nå! :) Jeg lurte på hvor du bestilte graviditetstestene på nett de månedene du prøvde?

Lisa Lilleseth
30.04.2013, 13:18 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Bestilte herifra, http://www.billige-tester.no/graviditetstest-strimmel-p-164.html?osCsid=1jbv0fuq0r4k9ssn0o1j904qp1. Blir altfor dyrt i lengden om man skal kjøpe de fra apoteket og betale over 100kr stykket når man kan få 10 for samme prisen. Brukte endel tester iløpet av de 7 månedene kan du si. Hehe..

Trudeee
30.04.2013, 15:34
Masse lykketil Lisa!!!

01.05.2013, 18:46
Kan du ha romvideo på den nye baby rommet?

Lykke til Lisa!:)

01.05.2013, 21:06
ha en fin fødsel da, det kommer nok til å gå kjempe bra!!

Lisa Lilleseth
01.05.2013, 21:15 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Det kommer når rommet er ferdig

02.05.2013, 06:46
Tusen hjertlig takk for svar. De var ganske mye mere økonomiske i lengden ja, hehe. Jeg føler jeg har "symtomer" på graviditet hele tiden, tror det er ønsketenkning. Lærer mye gjennom bloggen din, liker den veldig godt. Masse lykke til, håper hun melder sin ankomst snart!

02.05.2013, 23:11
Kan du lage video neste gang

Lisa Lilleseth
03.05.2013, 08:54 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Jeg lager video de gangene jeg har tid og er frisk. Så det får vi se når den dagen kommer.

silje
03.05.2013, 18:58
syns tiden har gått så vanvittig fort, det er først nå som jeg har gått ut i permisjon at jeg kjenner at det går litt tregt. Nå bare venter jeg. Merker også at jeg gruer meg litt mer nå, enn før. fikk nok en liten oppvekker nå som jeg ikke jobber, at det faktisk ikke er så lenge igjen. kan jo skje når som helst. Lykke til med din fødsel!

Håper min blir bra, at alt går som det skal og helst ikke så lang. heheheh :p men er vel kanskje ikke så lett å bestille det :p

er i uke 38 på mandag :-)

04.05.2013, 08:01
Har du tatt den gips avstøpninga av magen? Hvis du har gjort det, kan du vise bilde da?

Lisa Lilleseth
04.05.2013, 12:48 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Anonym: Det har jeg, vet ikke om jeg har så lyst til å vise en frem ettersom den ble ganske personlig.


    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:


   
Velkommen til min blogg. Jeg er ei jente på 24 år som bor på Skarnes i Hedmark. Jeg skriver stort sett om sminke og skjønnhet, men også litt om andre ting som interiør og livet mitt. Jeg skriver, deler bilder og lager videoer. Kontakt meg gjerne på lisalilleseth@gmail.comhits