MUA Undress Me Too, en god dupe for Urban Decay Naked 2?

Jeg har den siste tiden fått flere spørsmål fra dere lesere om MUA Undress Me Too Palettet er en god dupe ( altså kopi ) for Urban Decay Naked 2 palettet, jeg har begge to men har aldri tenkt på å sammenligne de før dere nevnte det. Jeg ser jo det nå som dere nevner det at disse palettene er veldig like, og etter å ha studert de nøyere og swatchet begge palettene ved siden av hverandre så er jeg ikke i tvil om at MUA lagde dette palettet med UD Naked 2 som mal. Spørsmålet er altså, er dette en god dupe og hva er forskjellen på disse to palettene?, sett bortifra prisforskjellen. Jeg skal i dette innlegget sammenligne disse to palettene side om side for å se om MUA sitt billige alternativ kan måle seg med originalen fra Urban Decay. 

 

Begge palettene inneholder som dere ser 12 øyenskygger i nøytrale farger, begge palettene kombinerer matte og shimmer øyenskygger. I UD palettet er øyenskyggene firkantede mens i MUA palettet er øyenskyggene runde i fasong. I UD Palettet inneholder vær øyenskygge 1.3g mens i MUA palettet inneholder vær øyenskygge 0.8g. Du får altså større mengde produkt i UD sitt palette. UD sitt palette kommer med en dobbel øyenskygge kost i kunsthår, blending børste i den ene enden og en liten, flat øyenskygge børste i den andre enden, samt en liten lipgloss ( ikke med på bildet ). MUA sitt palette inneholder en dobbel svampeapplikator. Etter min mening hadde ikke noen av palettene trengt å inneholde børster, for min del blir de aldri brukt og de er bare i veien og faller ut. Hadde heller sett at man foreksempel fikk mer produkt enn disse børstene som på død og liv bestandig skal medfølge. Dette er såklart smak og behag og kommer ikke til å påvirke resultatet i denne sammenligningen.

Når det kommer til selve innpakningen så er det ganske stor forskjell på utseendet og kvaliteten. UD sin innpakning er stødig, lett å åpne og lukke, den virker solid og jeg er ikke redd for at denne skal åpne seg ufrivillig om jeg har den med meg på reise. I tilegg kommer den med et ganske stort speil i lokket som jeg ser på som et pluss. MUA sitt palette er hvitt og kvaliteten er betraktelig dårligere og billigere. Palettet er i hvit plastikk, ganske grei å åpne og lukke men man får ikke samme inntrykket av god kvalitet her som med UD sitt palette. MUA sitt palette er mindre og tynnere og tar dermed mindre plass, som kan være en fordel om du skal ha det med på reise. MUA sitt palette inneholder ikke speil, men et klart lokk slik at du ser øyenskyggene. Begge palettene har navn på alle øyenskyggene sine, noe jeg alltid setter pris på. I UD Palettet står navnene under øyenskyggene, i MUA palettet står navnene på baksiden av paletett.  Swatches nedenfor for å sammenligne, UD er alltid til venstre og MUA er alltid til høyre.

Foxy vs. Naked : Foxy er litt mørkere og mer gultonet, synes ikke like godt på huden som Naked gjør. Naked er litt lysere/ hvitere. Begge er matte.

Tease vs. Lavish: Ganske identiske, Tease er kanskje hakket mørkere og blendes enklere og bedre ut enn hva Lavish gjør. Begge er matte.

Half Baked vs. Devotion: Disse er også så godt som identiske, Half Baked har kanskje en anelse mer rødlig undertone, Half Baked er mer creamy og enklere å påføre.

Bootycall vs. Shy: Bootycall er har en litt gulere undertone enn hva Shy har, Shy er hvitere. Ellers er de ganske like kvalitetsmessig.

Chopper vs. Fiery: Disse to er også så godt som like, Fiery er kanskje littebitt mer rød, kvaliteten er også forbløffende lik, men UD er stadig enkelere å påføre da den er litt mer creamy.

Snakebite vs. Dreamy: Disse to er litt forskjellige, Snakebite er mørkere og har bedre kvalitet. Dreamy er lysere og er tørrere i konsistensen.

Suspect vs. Tranquil: Disse er  helt like, jeg ser ingen forskjell. Igjen er Suspect enklere å påføre, Tranquil er tørrere og drysser litt mer.

Pistol vs. Exposed: Exposed er hakket varmere om jeg skal pirke på noe, en "normal" person hadde nok ikke lagt merke til det. Ellers like.

Verve vs. Reveal: Ganske like disse også, Verve er en tone varmere, Reveal er litt mer kjølig og har litt mer hvitt i seg. Ellers ganske like.

YDK vs. Wink: Like, men ikke identiske disse heller. YDK har litt mer brunt i seg, Wink er litt mer rødlig. YDK er også kanskje litt kjøligere. YDK er betraktlig mer creamy enn hva Wink er.

Busted vs. Obsessed: Busted er som dere ser mørkere og litt kjøligere, Obsessed har litt mer shimmer og er litt mer rødlig. Igjen er kvaliteten på UD best her.

Blackout vs. Corrupt: Her ser dere sikkert tydelig forskjellen, Blackout er dobbelt så godt pigmentert som hva Corrupt er. Disse kan ikke sammenlignes når det kommer til kvaliteten, begge er matte.

Palettene har klare likheter, de inneholder jo nøyaktig de samme fargene bortsett fra ganske små variasjoner på enkelte av fargene. De er ikke identiske, men ganske like. Ja MUA Undress Me Too er en dupe for Urban Decay Naked 2. Fargemessig er det en ganske god dupe, men ikke kvalitetsmessig. Jeg bruker sjeldent MUA sitt palette ettersom fargene er vanskelige å jobbe med, de krever mye jobbing for å få fine og er ikke like godt pigmentert som UD sine skygger er. De forsvinner på en måte litt når de blendes ut, i tilegg sitter de ikke godt utover dagen og fader ganske mye samt at de forsvinner opp i globalen og striper seg selv med primer under. Dette problemet har jeg sjeldent ellers med andre øyenskygger. Øyenskyggene til Urban Decay er mer creamy og bedre pigmentert, MUA's øyenskygger drysser mer og er tørrere i konsistensen. Prisforskjellen er jo vesentlig her da, MUA Undress Me Too Palettet koster kun 38 kroner, mens du må ut med rundt 320kr for Urban Decay Naked 2 og da kommer toll/ moms kostnader i tillegg så den totale prisen kommer på ca 520 kroner. Jeg mener alikevel at her får du det du betaler for. Det koster ikke noe særlig å teste ut MUA. Begge merkene er selvfølgelig dyrevennelige.

MUA Undress Me Too Palette kan kjøpes HER for 38 kr + 38 kr i frakt

Urban Decay Naked 2 Palettet kan kjøpes HER for 325 kr Gratis Frakt. NB: Toll/moms kommer i tillegg.

   

Rakhma - Somedayinlife.blogg.no
08.05.2013, 09:40 , URL: http://somedayinlife.blogg.no
Fiin blogg du har, dette var et kjekt innlegg å lese må jeg si. Og forresten, hadde vært utrolig kult om du kunne sjekket ut hva du synes om mine neglelakker. Kunne du sagt om hvilken farge du synes er fint på kommentarfeltet i bloggen min?

Marianne
08.05.2013, 10:22
Jeg har aldri vært noen fan av å lese blogger, helt til jeg kom over din. Har fulgt med på denne gjennom hele svangeskapet mitt, og kommer til å fortsette med det. Til og med min mann synes du er en oppegående og flink blogger..ikke at han har så peil på sminke og sånn..men han hadde vel forventet seg noe annet ;)

Det han ikke liker så godt er at handlelysten min er blitt større hehe, men det må han bare finne seg i ;)

Keep up the really good work !!

Kristina-Hudpleie og velvære
08.05.2013, 14:31 , URL: http://www.kriistiinah.blogg.no
Jeg bruker selv UD Naked 2 og synes absolutt dette palettet er verdt hver eneste krone! Den er lett å jobbe med itillegg holder skyggen seg der den skal hele dagen! :)

Malin
08.05.2013, 18:55
Hei! Jeg bare lurte på om man betaler 38 kroner i frakt uansett hvor mye man kjøper?

Lisa Lilleseth
08.05.2013, 19:08 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Det tror jeg men det ser du jo når du legger ting i handlekurven

Frøken Melis
09.05.2013, 05:20 , URL: http://frkmelis.blogg.no
Hei Lisa :) Kjempe fint innlegg! Elsker å finne nye dupes. Men ville bare spørre deg om noe. Kom over et blogg innlegg i sted hvor jeg fant ut at Urban Decay & Essie eies av L'Oreal. Gjorde litt research og fant ut at det stemte. Jeg vet at du ikke handler hos The body shop som også eies av dem. Men lurte på hva du menter om det?

Jeg ble inspirerte av deg og sluttet å kjøpe dyretestet makeup for rundt 7 mnd siden. Takk for inspirasjon til dette. Har blitt kjent med masse nye merker som MUA, NYX og Lily Lolo :)

Klem Mailiss

Lisa Lilleseth
09.05.2013, 11:38 , URL: http://lisalilleseth.blogg.no/
Frøken Melis: Jeg har svart på dette før, du finner mer om det under kategorien ukas spørsmål hvor jeg svarer på dyretesting spørsmål. UD og Essie som du nevner tester ikke selv på dyr og ingen profitt går til Loreal eller dyretesting. Det Samme med The Body Shop.

Frøken Melis
09.05.2013, 16:48 , URL: http://frkmelis.blogg.no
Okei, takk for svar :) Godt å vite at de er dyrevennlige :)

Christine
10.05.2013, 14:16 , URL: http://christineiversen.blogspot.com
Kjempe bra innlegg Lisa. UD har alltid hvert en stor favoritt hos meg, og det kommer nok aldri til å forandre seg :-)

Jeg har ikke prøvd ut denne paletten fra MUA, men har det første Undress Me paletten. Den er en dupe for den orginale Naked paletten fra UD :-)

Stine
14.05.2013, 17:37
Hei, jeg har fått naked 2 men er ikke veldig flink til å lage looker. har du lyst til å lage en video men helst en naturlig look. jeg skjønner selfølgelig at du ikke kan gjøre det nå før fødsel, men ta det gjerne når du har tid:) gratulerer og lykke til:)

Marie Mikkelsen
19.06.2013, 22:07
Hahhaha vet du hva, jeg er så vant med å lese engelske reviews at jeg ikke oppdaget før etter jeg hadde lukket fanen at jeg faktisk leste noe på norsk!!! Er det mulig... Så da måtte jeg tilbake for å kommentere hahah :) Har mange produkter fra MUA og er kjempefornøyd! Leppestiftene deres er fantastiske, på høyde med mange rådyre merker. Visste du at de kun koster 1 pund? Helt sprøtt :)

ingvild risnes
19.07.2013, 19:09 , URL: http://ingvildcc.blogg.no
urban decay naked 2 er mye bedre enn MUA synes jeg. Må alltid bruke MAC fix plus på MUA for å få bedre pigment i fargene


    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:


   
Velkommen til min blogg. Jeg er ei jente på 24 år som bor på Skarnes i Hedmark. Jeg skriver stort sett om sminke og skjønnhet, men også litt om andre ting som interiør og livet mitt. Jeg skriver, deler bilder og lager videoer. Kontakt meg gjerne på lisalilleseth@gmail.comhits